Как да избегна скандалите у дома

скандалите у дома

Казват, че когато хората спорят се раждала истината, но дали така мислим когато се завихрят скандалите у дома? Друга, подобна на тази теза твърди, че в ядът си човек казва това, което мисли…

Дали е така обаче, потърсихме отговорите, сред мнения събрани от специалисти.

Как да избегна скандалите у дома

В една любовна връзка всеки знае, това е сигурния знак, че нещата са в опасност. Ако и на вас се случва така, че да влизате в ожесточени схватки с половинката и то за незначителни неща, то време е да прочетете мнението на специалистите:

Съгласието

Да спорим безкрайно не е надеждно, нито дава изглед за оправяне на отношенията. Ето, защо ако половинката е сърдита за това, че сте забравили нещо важно през деня, за което сте дали дума, вместо да се впускате в безсмислени разговори или да се оправдавате извинете се. Може да го направите и, чрез действия. Просто намерете верния път да покажете, че съжалявате.

Контрол над ситуацията

Малкото камъче може да преобърне колата! Така, ако за важните събития с мащабен характер това има значение, то не мислете, че във връзката ви не е така. Много пъти се оказва, че семейният скандал е провокиран от дреболия, за която истинската причина е била съвсем друга. Често, между партньорите проблемът не е в изстисканата на криво паста за зъби. Той не е и в пропускът за рождения ден, или, че сте си позволили да надникнете в телефона му, докато звъни. Проблемът се корени, някъде по-дълбоко. Всъщност на ясно сте и вие, че истинската причина е много по-дълбоко и тя е в това, че е останал, без работа… Наясно сте, че се тревожи за съвсем други и по-сериозни неща. Опитайте с мекия тон и извинението. Научете, как да покачим егото на мъжа, когато взема малка заплата.

Чувството за хумор

Това може, би е най-добрият изход от всяка ситуация. Когато не ви изнася, когато нещата излизат извън релси, дори когато се чувстваме обидени, покажете чувство на хумор. Шегите са един от най-разумните начини за потушаване на конфликта. Дори, спорът да е с насока семейните спестявания, които вие безразсъдно харчите за някоя и нова придобивка в гардероба. Опитайте се, да не наливате масло в огъня, а тактично излезте от ситуацията, като споменете, че сте спечелили пари от конкурс и смятате да направите магазин или свое място на тавана за всички нови дрешки.