Как да забравя бившия

раздяла

Как да забравя бившия

Една от най-големите болки, които може да изпитва човек е тази от загубата на близък човек и автоматично изниква въпроса: Как да забравя бившия…

Не по по-различен начин могат да стоят нещата и когато става дума за раздяла с любимия.

Как да забравим бившия и как сами да превъзмогнем създалата се ситуация.

На тези въпроси едва ли има конкретен отговор. Много пъти истинска причина, нещата да стават по-бавно се крие в нас самите. И дори като си зададем въпроса:

„А защо трябва да забравя бившия?“…

Та нали всички се стремим да съхраним хубавите спомени от миналото и да реализираме щастливи моменти и в настоящето. Това до голяма степен зависи от нас самите.

Мнението на специалисти е, че от раздяла с бившия страдат онези, кито в настоящето не се чувстват добре. Те се отдават на носталгия, а тя носи и самосъжаление. Често тези чувства се проявяват само тогава, когато изпитваме огорчение, разочарование и неудовлетворение в сегашния си живот.

Дайте си сами равносметка, коя ваша потребност е гладна, може би там се крие разковничето, защо не може да забравите бившия. Обяснете си кое е довело до раздялата, кое е липсвало във връзката ви и защо стигнахте до това решение.

Независимо, дали вие сте изоставили партньора или той вас, опитайте се да помислите обективно и да намерите отговори на въпросите. Дори да се е случило така, че вас са „зарязали“ спрете с обвиненията и съдизъмът, спрямо самата себе си.

В такива моменти, често забравяме лошото, а както в настоящето, така и в миналото винаги е имало и ще има моменти на болка и недоволство.

Насочете погледа си към бъдещето и мислете за живота си от тук натам.

Отговорете си сама, дали тази химера на раздялата с бившия няма да се окаже начало за нещо по-добро в живота.

Потърсете приятелите си и намерете малко време за самата себе си. Приятелите са тези, които идват, точно тогава, когато всички останали бягат.

С тяхната морална подкрепа по-скоро ще се изправите на крака и ще излезете на вън, за да отпиете отново от живота.

И като заключение само нека добавим, че хората, които истински сме обичали, няма как да забравим. Те остават завинаги в сърцата, спомените и миналото ни.

Вдигнете отново глава и си задайте въпроса:

„Какво научих от тази любов?“

Колкото повече разбираме уроците на миналото, толкова по-малко съжаляваме за него и толкова по-щастливо ще е настоящето ни.

Е, на: „Как да забравя бившия“, отговорите са много.

Правилното е точно там, във вас самата. Само трябва да прегледате, преосмислите и решите, кое да избирате?! Дали това е да се самосъжалявате и ровите в миналото или да потеглите към новия хоризонт, задаващ се пред погледа ви.

Ето и нещата, които не трябва да казвате на момиче след раздялата: https://www.interpolezno.com/kakvo-da-ne-kazvash-na-momiche-sled-razdyalata-j, които в случай, че приятелката ви е потърпевшата.