Какъв плат за рокля за есента да изберете

есенна рокля

Облечи се в крак с есента

Колко женственост, мистериозност, чувство за стил и възхитени погледи се крият в тази кратка дума – рокля за есента! И, едва ли ще намерите и една жена в съвременния свят, която няма поне една рокля в гардероба си.

Нито топлината, нито дъждът, нито вятърът, нито студът ще могат да принудят женската половина от човечеството да се откаже този елемент от гардероба.

Вече е октомври и зимата е много близо. С нея, всеки от нас на подсъзнателно ниво иска да бъде в крак с новата модна тенденция.

рокли есенни

Плат за рокля за есента: как да изберем

Съществува мнение, че модата започва във фабрика за тъкане, където се ражда плата. Платовете са създавани за бъдещи шедьоври, а не на модно ревю. Тази материя за роклята ще е решаващият фактор за определяне на това, което ще е модерно, удобно и търсено, през всеки сезон.

В началото на есенно-зимния период актуални стават топлите, меки материали, които могат да предпазят тялото от хипотермия или поне да създадат такава илюзия. При избора на плат за рокля, основното внимание през студения сезон трябва да се обърне на трикотаж, велур, плюш, кадифе, трикотаж, както и естествена коприна и сатен.

рокли есенни

 

Есенните рокли от габардин, трико, вълна, вискоза, също ще са добри

Нека разгледаме, по-отблизо всяка от тези тъкани, за да създадем или поддържаме уникално изображение и да подчертаем женския чар.

Според състава си платовете се делят на естествени, изкуствени и синтетични.

  • Естествените тъкани

Те, както казва и името им са изтъкани от естествени материали. Те са най-широко разпространени и търсени. През есента е по-добре да изберете памук и вълна и колкото и изненадващо да е коприната.

  • Изкуствените тъкани са създадени от естествени продукти, но са химически и механично обработени. Моделите е есенни рокли са едни от най-добрите варианти е вискозата.

  • Синтетичните тъкани

Те са изцяло съставени от химикали. Техният недостатък е лошата въздухопропускливост, кожата под такава тъкан може да се поти. Тези тъкани са силно електрифицирани. Вече се появиха подобрени синтетични тъкани: акрил, полиамид, полиестер.

рокли есенни

Кой плат да изберете за есенната рокля

  • За топло есенно време може да вземете лек шифон, прозрачен гипюр или ажурна дантела, рокля от такъв плат принадлежи към категорията вечерна и празнична рокля.

Памукът, също е отличен избор за лека есенна рокля. Такава ще изсъхне бързо, материята е приятна на допир и е удоволствие да носите такава рокля.

рокли есенни

  • Рокля, изработена от висококачествена вълнена материя, ще има отлична хигроскопичност. Тя ще е мека на допир и практически, без бръчки, подобни продукти никога не излизат от мода.
  • Роклята от естествена коприна е чудесен избор за есента, тъй като материята е достатъчно топла, тънка, лека, дишаща и абсорбираща влагата. Така, обаче има едно „но“ – структурата на тъканта бързо се срутва от слънчева светлина, избледнява и става крехка.
  • Леките трикотажни изделия са идеални за топлите есенни дни. Трикотаж от по-плътна плетка може безопасно да се използва за шиене на рокли за студения ноември.
  • Роклята от рипсено кадифе ще ви накара да се чувствате много удобно и да изглеждате благородно.
  • За смелото есенно облекло изберете кожена рокля.
  • И, как да не си помислите за кожените дрехи. Те са за в студа и вятъра, а с тях и кожената рокля ще ви дойде по-удобно. Като идея, може да приложите комбинация от плат с кожа и многоцветна кожа от влечуги.

Комбинации и съчетания в модели рокля за есента

плат за рокля за есента

Ако, все още, не сте решили, с какъв вид плат за роклята да експериментирате и прибегнете до комбинирането на различни материи са възможни най-необичайните комбинации.

Последните са:

Комбинации на плат с метален блясък и кожа, сатен и велур, коприна с трикотаж, шифон с кадифе или велур.

рокли есенни

Нека роклята бъде многопластова …

Всички тези експерименти ще ви откроят от тълпата.

Така всяко момиче или жена ще има богат асортимент. Благодарение на многообразието от платове, различни цветове и текстури, както и комбинациите им, ще може да създаде свой собствен уникален образ.

Най-важното е да запомните, че само с интуиция и вкус, може да сте сигурни, че сте избрали подходящия плат за рокля. Е, поне нека да е Най-Най-Единственият!