Какво представляват приходите

приходите

Какво знаем и не знаем за приходите

Икономиката е сложна наука, но дори и от нея трябва да знаете основни понятия като теорията за приходите. Тези знания ще помогнат не само на предприемачите, но и на хората от различни професии. Ето защо в тази статия ще говорим за това какви са приходите от търговия и как се различават от печалбата.

Какво са приходи

Тази концепция идва от думата помощ, става въпрос за пари. Когато продавачът е продал нещо, той е получил пари за това. Тази сума е приход. Тази концепция се отнася, както за реалните пари, така и за електронните форми. И дори да получите тези пари по-късно, дори хипотетично, тези пари също могат да се считат за приходи.

Какво представляват приходите и какви са те

Всички приходи, спечелени от предприемач, трябва да се облагат с данък. В тази връзка има 2 вида приходи: бруто – приходи, получени преди плащането на данъчни плащания; нетни приходи – пари, които остават, след плащането на всички мита, акцизи и данъци.

Приходите не се изчисляват ръчно, а чрез машинни методи. Например касов апарат. Това е метод, при който се броят всички пари, които са пристигнали в касата.

приходите

Метод за изчисляване на приходи

Това са постъпленията, които ще са кредитирани по банкова карта или сметка, или могат да бъдат платени в касата на фирмата. Този списък включва и продажби на вноски (хипотетични приходи). Приходите се състоят от следните условия: пари, получени в резултат на инвестиране на пари в различни проекти; приходи от продажба на стоки или услуги; пари, получени от финансови транзакции от различни видове.

Как се различават приходи и печалба

Как се различават приходите от печалбата, ще попитате вие. И първата, и втората концепция са парите. За един предприемач не е възможно да изтегли изцяло приходите си, тъй като търговски проект в този случай няма да може да се развива и съществува. Вижте и всичко по темата: Как да направите свой бизнес план. Така, печалбата може да е изцяло провалена. Печалбата е разликата между приходите и разходите.