Какво показват ръцете ни

Какво показват ръцете ни

Какво показват ръцете ни ли?

Забелязали ли сте, че всеки от нас, притежава различна форма на ръцете, пръстите, ноктите, гънките на свивките, дължината, дланта и т.н, а това, Какво показват ръцете ни може да се прочете от там.

Замисляли ли сте се, че това, само по себе си показва не само, колко индивидуални сме, но и какво означават тези различия.

Съществуват много методи за класификация формите на ръцете, предлагаме в две настоящи теми да се запознаете с една част от тях:

Забелязали ли сте, че всеки от нас има различна форма на ръцете, пръстите, ноктите, гънките на свивките, дължината, дланта и т.н. Замисляли ли сте се, че това само по себе си показва не само, колко индивидуални сме, но и какво означават тези различия. Съществуват много методи за класификация формите на ръцете.

Предлагаме в две настоящи теми да се запознаете с една част от тях. Ето и:

Какво показват ръцете ни

Формата на дланите може да е:

Квадратна форма, при нея хората с такава ръка са земни, практични и способни. Те харесват предизвикателствата, трудолюбиви са и упорити, а наред с това природата ги дарява с много жизнена енергия.

Правоъгълна форма, при която притежателите й са творци, таланти, хора на изкуствата. Техните ръце са добре оформени, като изваяна съвършена скулптура. Притежателите им са лишени от практичност, но за сметка на това са идеалисти, нежни натури и са способни на творчески умения.

Дължината на пръстите се определя главно в три направления:

Дълги, къси и средни дължини. Често обаче да се „диагностицира“, какви са пръстите на човека срещу нас се оказва сложна задача. Това може да се определи, чрез сгъването им в длан. Когато те заемат 7/8 от дланта, то притежателя им е с дълги пръсти. И все пак, няма как да накарате непознат да свива ръката в юмрук.

Ето и трите основни вида пръсти и нещо за техните притежатели

Дълги пръсти, говорят за прецизна и точна личност, финес и деликатност в работата. Те са много търпеливи и могат много време да отделят на дадено нещо. Доволни са от себе си щом доведат нещата до финал. Обичат да се впускат в детайли, за да узнаят и най-дребния принцип на работа; къси пръсти – говорят за припряна личност.

Когато започнат някаква работа я вършат бързо, а докато не приключат не се спират. Обичат да са постоянно заети и често се залавят с няколко неща на един път. Харесват общия поглед над нещата. Те не си падат по подробностите и загубата на време в търсенето им. Хората със средни дължини на пръсти говорят за смесица от качества. Те са способни на моменти да са много търпеливи, а в други да са прибързани. Отговорни са и сериозни, но понякога се случва да претупат някоя задача. Така може да научите много за човек от Гледане на кафе.

Какво показват ръцете ни

За да научите нещо повече за себе си, загледайте се в ръцете. Езотерика и хиромания, потвърждават, че част от характера на хората около нас можем да узнаем само по формата на дланта, дължината на пръстите или големината на показалеца.

Тип длани

В тази категория се отнасят 5 типа длани и те са: Дълги длани с дълги пръсти – притежателят им е безгрижен, с богато въображение, лекомисленост и чувственост. В случай, че ръката с такава форма е мека, то притежателят й е влюбчива личност, която не обича обвързванията; Къси длани с дълги пръсти, говорят за отдадена на семейството личност, лидерство, талант и прецизност във всичко; Къса длан с къси пръсти е ръката на изящния човек, който е прилежен във всичко и трудолюбив.

Такава личност не се страхува от самота и може да оцелява във всяка ситуация, наред с това той е хитър, пресметлив и лукав; Дълга длан с къси пръсти говори за не хазартна личност, но и човек, които все търси нови възможности и перспективи, които следват докрай; Средна длан и средно дълги пръсти са характерни за балансираният човек, който не е емоционален и достатъчно разсъдлив.

Нежност на кожата на ръката

Към тази категория се отнасят 4 разновидности и те са: Нежни, изящни и кремави ръце – говорят за страстна личност, която не харесва идеализациите и си пада по остроумни хора; Еластична и тясна длан с нежни пръсти и малък палец говори за безразличие и равнодушие; Силна длан с конусовидна форма и малък палец е типична за риторичният характер и логичното мислене; Груби ръце с голям палец и възлести пръсти е ръката на хладният и равнодушен човек.

Големина на палеца

Основно в тази група се отнасят два модела и те са: По-голям палец е типичен за интелигентни хора, ориентирани към сериозните науки и с ясен ум; По-малък палец е на ръката на чувствената личност, която е дейна и склонна на саможертви.

Научете и за това: Гадаене според инициалите на името

Нека този наръчник да послужи като ориентир на всеки, когато се стреми да узнае, какъв човек стои насреща му. Той може да е от полза в множество ежедневни ситуации, дори при едно пазаруване в големия хипермаркет, когато трябва да прецените по форма на ръце, на коя каса да застанете, за да бъдете бързо, качествени и точно обслужени.