Какво не знаем за кафявата захар

Какво не знаем за кафявата захар

Знаете ли от къде идва кафявата захар?

Защо се нарича, така – кафявата захар, само заради цвета й ли? Колко полезна е тя и как да се грижим за нея. За повечето въпроси свързани със здравословното хранене, както и за всичко около кафявата захар, намерихме място тук и сега.

Полезна ли е кафявата захар

Известна още като тръстикова захар, тя има високо съдържание на минерални вещества и те са много повече от всеки друг източник на захари – цвекло, палма, малц, клен. В нея се съдържат големи количества на калций, желязо, магнезий, калий, натрий, цинк и фосфор. Наред с тя кафявата захар е богата и на витамини от група В.

Вкусна ли е кафявата захар

Често се смята, че здравословните продукти не са така вкусни, както останалите. Това правило не важи обаче за кафявата захар. Специалисти в барманството и кулинарията използват кафява захар именно за приготвяне на най-впечатляващите си специалитети.

Пълнее ли се т кафява захар

Разбира се, че всяко нещо в прекалени количества може да навреди. Така е и с кафявата захар. Колкото по-големи количества сладки неща поглъщаме, толкова по-опасно става за организма ни, защото той намалява производствата на инсулин в кръвта.кафявата захар

Как да разпознаем истинската кафява захар, пред ментето

На качественият продукт, задължително пише „нерафиниран“; цената му е значително по-висока от тази на останалите захари, включ. ментето и притежава сладникав аромат на карамел.

Как се съхранява кафява захар

Захарта по право е единственият не развалящ се продукт, но за да не се овлажни трябва да се съхранява в стъклени съдове и буркани с плътно прилепващ капак. В случай, че кафявата захар се овлажни, то може да премахнете втвърдеността й, като поставите влажна кърпа на отвора на съда или парче резен от ябълка.

Защо се оцветява водата, когато в нея поставим кафява захар

Това е обичаен процес и се свързва не с химикали, а с най-външното кафяво покритие на кристалчетата тръстикова захар. Те се разтварят по-бързо от цялото количество и това придава цвят на водата.

Как да използваме brown sugar

Винаги и с мярка. Освен това майстор готвачите съветват, тръстиковата сладост да се добавя в ястия с риба и конкретно към сосовете им. По този начин специалитета ще придобие автентичен аромат и апетитен вкус.

Добър апетит на всички, решили да вмъкнат това здравословно природно средство в храните и напитките си!