Какво можете да ядете по време на пости

пости

Какво да ядете по време на пости

Много хора днес, отдават голямо значение на празничните коледни пости или великденския пост. В крайна сметка гладуването не е просто диета за тялото. По-скоро това е и диета за душата. Това е време на духовна самореализация и пречистване. И затова е много важно да знаете, какво точно може да ядете по време на пост и какво не.

В края на краищата, днешното гладуване, също е „модерен трик“. Ето, защо, ако вече го спазвате, тогава го направете, според правилата. Това не би навредило на тялото ви. Ако не се справите от първия път, не се тревожете, винаги има рецепти за голямото отслабване или диета след празниците.

Какво можете да ядете, докато постите

По време на гладуване може да ядете следните храни:

Типов, ръжен или пълнозърнест хляб;

каша (без масло и мляко);

плодове;

зеленчуци;

гъби;

ядки;

пчелен мед.

Какво не може да ядете, докато сте на пост

Продукти от животински произход (месо, риба, мляко, масло, заквасена сметана и др.) В това число и яйцата са напълно изключени от консумация по време на пости.

Истината е, че има и индулгенции. Например онези морски дарове, които не могат да бъдат класифицирани като риба, но тях може да консумирате по време на пост. Има и една категорията хора, които независимо от причината, не могат да спазват пости. Това са: възрастни хора, деца, болни или бременни жени. За тях списъкът на разрешените продукти ще е променен в зависимост от здравословното им състояние.

Така, докато сте на пости за първи път, сами ще се уверите няма нищо трудно в гладуването. Понякога, дори е позволено да се пие вино (главно в празнични и неделни дни).

Между другото, друг важен нюанс е излизането от поста. Препоръчва се, да се започне умерено. Захранването също е от голямо значение. При него е важно постепенно да въвеждате забранените храни в диетата, за да не се разболеете.

Ето ви и една Бърза диета преди празници.