Какво да предприемете на къмпинг поход

camping hike

Кой не е бил на къмпинг поход

Поход в гората или планината, пикник с палатка, къмпинг поход за два-три дни… Всички те са чудесен начин, полезни и нещо, което с интерес да прекараме време. Подобна алтернатива са виртуалните забавления с мобилни джаджи. Много жители на града, дори без да са ревностни почитатели на туризма, започват да овладяват този вид празнично и уикендно забавление.

В същото време, именно те (тези, които отиват на къмпинг за първи или втори път) правят най-много грешки по време на тренировъчния лагер, без да знаят, какво реално трябва да вземат със себе си.

Какво да предприемем на поход

Къмпинг походите са полезен и дори обичаен начин за изкарване на уикенд или лятната отпуска. Трябва обаче да знаете, че има много недостатъци. Такива, трябва да бъдат избегнати още при първото пътуване, ако се вслушате в съветите на опитни туристи. За един начинаещ, когато се налага да опакова раница, се появяват милиони въпроси. Струва ви се, че трябва да вземете много. В същото време перспективата за влачене на гигантска раница, може да се окаже нерентабилна.

Важно е, по време на къмпинг поход, да вземете не много неща, а правилните неща

И кое от тях наистина ще е уместно по време вашия поход зависи от това къде отивате, по кое време на годината, дали на екскурзия или екстремен поход в планината, рафтинг по река или изкачване на планински връх. И така, какво трябва да се поставите в раницата и какъв да е задължителния минимум, узнайте сега:

  1. Елементи на облеклото

Дрехите за къмпинг трябва да са удобни, изработени от естествена дишаща материя, но и да са покрити, защото ще ви е необходима защита от насекоми, клони в горските храсталаци, камъни и др. За тази цел е най-добре да купите специален къмпинг костюм. Освен това си струва да вземете резервни панталони, яке и тениска, в които може да се преоблечете по време на нощувка или спиране. Също така има смисъл да вземете допълнителни ботуши или маратонки, няколко чифта чорапи, термо бельо, леко яке, изработено от водоотблъскваща материя, слънчеви очила и шапка. Обувките трябва да са изключително удобни, издръжливи и подходящи за вас по размер.

  1. Съдове за готвене

Ако отидете на къмпинг с нощувка и планирате да седнете край огъня, трябва да се погрижите за това предварително. Не забравяйте да вземете кибрит и запалка, след като ги опаковате във водоустойчив съд или торба; малък набор от прибори за еднократна употреба; метална чаша и нож; купа и дъска за рязане; както и фенерче и колба за вода. И, разбира се, трябва да вземете храната със себе си на поход. Тук може да направите и сами избор. Единственото важно е да се откажете нетрайните продукти, за да не провокирате храносмилателни проблеми.

Ето, какво още да предприемете на къмпинг поход:

  1. Къмпинг комплект

От лекарствата трябва да има лекарства, които приемате редовно, ако имате хронични заболявания; хапчета за чревни разстройства и отравяния; болкоуспокояващи и противовъзпалителни; медицински марли, бинт и памук; лепенки за рани и такива за мазоли, йод, водороден пероксид за лечение на рани; лекарства за алергии, ухапвания от насекоми; средства за слънчево изгаряне и други видове изгаряния.

  1. Голямото общо къмпнг оборудване

Тази категория, включва предимно палатки, течност за запалване, спални чували, почистващи препарати и специално оборудване, което може да е необходимо при трудни пътувания (например кабели и куки за планинско изкачване). По правило, това се разпределя по раниците на всички участници в кампанията.

Надяваме се, тези насоки да са ви били от полза, особено, ако сте новобранци в къмпингуването. За всички останали, още полезни къмпинг съвети.