Какво да правя, когато не се харесвам

Какво да правя, когато не се харесвам

Не се харесвам!

А, дали ти, си задаваш въпроса: харесвам ли се?“

Това е заключението, през изминалите две седмици, когато се оглеждаш в огледалото всяка сутрин. Спокойно, това състояние е само моментно и в повечето случаи се свързва с променливият сезон.

Всъщност малко са хората, които харесват всичко у себе си и по всяко време на годината, а за останалите тези етапи са периодични. Друг е въпросът, че чувството за непривлекателност може да е обостряно и в някой случай да води до черни мисли като самоубийство. Според специалистите манията да се чувстваме грозни е психологично заболяване, което има своето решение.

Какви са симптомите да не се харесваме

Симптомите „не се харесвам“ могат да се обявява в детска възраст и най-често в пубертета. Тогава подрастващата психика е изключително чувствителна и може да се засегне от най-дребни детайли и забележки, които да останат за цял живот.

Според специалистите, много хора дори не осъзнават, че страдат от телесен дискомфорт, въпреки, че манията им да се вглеждат в огледалото или да прибягват към куб необясними ситуации е достатъчно красноречива.

Причини за телесния дискомфорт

До сега не е установено, кое е това, което причинява телесният дискомфорт и разстройство. Това дали се харесвам или не? Изследванията на болестта, също не са много. Често се оказва, че страдащите от това заболяване са самотни хора или разведени такива. Един по-малък дял се пада и на тези, които не работят, защото се притесняват да работят, пред хора. Те са неуверени и нервни.

Решение и лечение на проблема

Истината е, че страдащите от подобен род разстройство се подават трудно на лечение. Единият вариант е, чрез намеса на психотерапевт, а другият, чрез антидепресанти. И в двата случая пациентите се учат да се сблъскват със страховете си, без да се налага да ги прикриват. Това специалистите наричат демаскиране.

Дефектът, трябва да се превърне в ефект!

Именно – ако сте ниска, заложете на това, че може да носите секси високи обувки. Ако не харесвате очите, си то може би усмивката ви е прелестна. Ако имате големи уши, то възползвайте се да ги украсите с много обеци. Ако сте пълна, то най-вероятно имате прекрасен бюст. А, сега, дали си задавте въпроса: „харесвам ли се?“…

Казано накратко, ако животът ви поднесе лимон, направете си лимонада!

Научи и какво е неговото поведение, когато те харесва!