Какво да подарите на дете за Нова година

какво да подарите

Какво да подарите за Нова година

Питате се: Какво да подарите на дете за Нова година, а знаете, че децата очакват Нова година с особен трепет. Тяхната увереност, че този празник ще донесе чудо и ще изпълни най-съкровените им желания изненадва, дори онези възрастни, които са загубили способността да бъдат изненадани.

И в крайна сметка родителите искат да не разочароват, да оправдаят надеждата на своето потомство. Искат да подкладат онази вяра, че е възможна приказка, просто трябва да повярвате …

Преди да купите подарък, трябва да разберете, какво очакват децата от Дядо Коледа. И не забравяйте, че желанията им са склонни да се променят във всеки възрастов период.

Какво да подарите на дете за Нова година – общи правила:

Купете подарък предварително, като по този начин спасявате от суматохата около празниците.

Ако е трудно да изберете нещо конкретно, купете няколко малки подаръка наведнъж. Такива могат да са от дискове с карикатури и игри, пъзели, меки играчки, книги и така нататък в същия дух. Увийте всеки подарък отделно в красива и цветна обвивка.

Докато опаковате всеки подарък, не вземайте, за когото е предназначен. Опаковката може да е 50% от приятната изненада или да обезсмисли всички радостни очаквания у детето. Парвате нещата с усет и вкус. Така и еуфорията на предстоящия празник ще е голяма.

какво да подарите

Не забравяйте да вземете предвид предпочитанията на вашето дете. Подаръкът е предназначен за него, а не за неговите роднини, затова, на първо място, трябва да му се угоди.

След закупуване на подарък, не забравяйте да го скриете у дома. Подаръкът е изненада и затова детето трябва да знае, че ще му бъде поднесено нещо, но не и да вижда подаръка предварително.

Не разубеждавайте детето в съществуването на Дядо Коледа и Снежанка. Нека приказката остане за него приказка. Суровата реалност все пак ще има време да му покаже лицето си. Нека сега хлапето да вярва в приказката възможно най-дълго. Така тя ще остане по-дълго в живота му. Или може би тя изобщо няма да поиска да си тръгне.

Сега нека разберем възрастовите предпочитания на децата.

Какво да подарите на дете за Нова година

Подарък за бебе под 1 година

Тази възраст все още не е осъзната. Тогава за подарък на бебето може да изберете според нуждите. То усеща общото настроение и се наслаждава на празника. Малките също са доволни от подаръците! Така че, в този случай можете да дарите конструктор, направен от големи блокове. Новогодишният костюм също ще е добър подарък. Може да направите пъстър плакат на новогодишната тема, който ще бъде отличен образователен инструмент за вашето мъниче.

Подарък за дете под 3 години

Най-добрите подаръци за тази възрастова категория са: дрехи, за предпочитане ярки, със снимки на любими герой; Пъзел; Комплект за рисуване с надпис „до 3 години“; образователни играчки; орнаменти, флумастери, стативи; книги с рими или приказки за най-малките.

какво да подарите

Подарък за дете от 3 до 6 години

Най-лесно е да намерите подарък за деца на тази възраст. Обръщаме внимание на:

Комплекти за кукли (Барби, Кен, къща, чинии и др.), Домакински комплекти играчки, лекарски комплект;

За момче може да купите влакче, сглобяем модел на самолет, кола или лодка.

Отново образователните играчки ще свършат работа;

Книги, дискове с карикатури, игри.

Подарък за дете от 6 до 10 години

Интересна, красиво оформена книга ще е добър подарък, от който детето може да научи нещо ново;

Подходящ е и творчески комплект, с помощта, на който детето да направи играчка;

Момчетата могат да бъдат представени с радиоуправляема играчка, комплект от строител, пирати или състезателни коли. За момичетата със сигурност ще отличен подарък комплект, например принцеса и декорации;

Подарък за дете от 11 до 14 години

Тийнейджърите предпочитат да изберат повече подаръците си сами. И все пак, предварително проучете, какви са желанията на вашия подрастващ, а след това се постарайте да му осигурите необходимото.

Нещо за компютър – високоговорители, мощни слушалки, калъф за дискове;

Мобилен телефон, MP3 плейър, цифров фотоапарат, красиви стилни аксесоари за джаджи;

Ролери, сноубордове, ски, кънки – те са подходящи за младите любители на екстремните спортове. Те ще оценят усилията и разбиране на родителите си.

Основното правило при „подаряването на подаръци“ е да дадете на детето това, за което мечтае. И, за да познаете подаръка, трябва да проявите малко повече внимание към този, за когото го избирате.