Какво влияние оказват цветовете в детската стая

цветовете в детската стая

Подреждането на детската стая е свързано с решаването на редица проблеми, сред които са и изборът на цветовете в детската стая. Това е изборът на подходящи мебели, тяхното инсталиране в определен ред.

Важно е също така да се определи цвета, който доминира в интериора. Тук на помощ ще се нуждаете от екипите по изхвърляне и извозване на покъщнина в София 0893 29 33 33.

Как да изберем цвета на мебелите и декорацията в детската стая?

Как цветът влияе на детето, нека научим сега:

Психолозите казват, че настроението на детето и неговото емоционално състояние могат пряко да зависят от цвета на стаята. Изборът на определена цветова схема в дрехите, както и декорираната стая, по време на процеса на рисуване може да показва някои важни черти на характера.

Нека разгледаме по-отблизо, какво означава всеки конкретен цвят?

Бял

От древни времена белият цвят символизира свежест и чистота. Този нюанс е идеален за проектиране на тесни малки стаи, които трябва да бъдат визуално увеличени. Чрез боядисване на стените в светли нюанси, бялото може значително да увеличите осветеността на стаята. В допълнение, именно този цвят перфектно се съчетава с всякакви ярки детайли.

Дори и да порасне, детето няма да се чувства неудобно в бялата спалня. Това е неутрален нюанс, който носи усещане за енергичност и свежест.

Сив

Сивият цвят принадлежи към категорията на фона. Той е универсален като доминиращ нюанс на интериора. Ако обаче го използвате, без разреждане с наситени акценти, тогава може да ви се стори скучно. Сивият цвят ще помогне за стабилизиране на емоционалната възбуда, успокоява и укротява.

Цветовете в детската стая

Оранжево-жълто

Тези ярки и слънчеви нюанси внасят много топлина, светлина и радост в интериора. В допълнение, именно тези цветове вдъхновяват дейността, допринасят за умствената дейност. Тези цветове са най-подходящи за детски кът, в който хлапето ще се занимава с уроци или творчески занаяти.

Зелен

Естественият нюанс на зеленото успокоява и елиминира негативните мисли. Този цвят помага за фокусирането. Не без причина в училищата всички черни дъски са зелени. Те привличат вниманието и насърчават концентрацията.

Цветовете в детската стая

Синьо

Стените със сини тонове се охлаждат. Ето защо, ако спалнята на детето е разположена от северната страна, най-добре е да изберете друг цвят. Трябва също да знаете, че тези нюанси понижават активността и допринасят за намаляване на апетита. Затова често се избира при декориране на кухни.

Розово и червено

„Червената роза е емблемата на любовта“, гласи името на класиците от руското кино. И ненапразно! В крайна сметка именно тези цветове изразяват повече грижа, любов. Тези цветове намаляват агресията, дават комфорт.

Въз основа на естеството на вашето дете, може да изберете един или друг цвят за неговата спалня. Във всеки случай най-важното е то да е удобно в собствената си стая.