Какви предмети не може вземете на самолет

самолет

Ако никога не сте летели на самолет, но сега, дали от съображения за по-комфортно пътуване, дали за разнообразие, избирате именно този начин на придвижване. Какво, обаче трябва да знаете, освен това, че багажа е с ограничения на товара.

Няма да даваме съвети за избор на място, където е по-добре да се отпуснете, всеки има своите вкусове и възможности. Сега ще ви кажем, нещата, които не може да го вземете с вас на самолета. Може да не знаете или сте забравили нещо, но има някои предмети, които не могат да бъдат с вас на самолет.

Кои са предметите, забранени на борда на самолет, разберете от тук:

  1. Всякакви пробиващи и режещи предмети са забранени

Ножици (включително за маникюр), пинсети, пила за нокти, нож или ножка, тирбушон, бръснач, игли за плетене и др. по-добре е да ги оставите вкъщи или да ги регистрирате в багажа. Ако летите на самолет, само с ръчен багаж, може да помислите как да ги замените. Опитайте се, да вземете мека хартиена пила, вместо стандартната пила за нокти, вземете самобръсначка със сменяеми остриета (тази опция може да работи), а иглите за плетене, заменете с дървени или пластмасови.

  1. Определено количество течности

Ще ви кажем, че може да пиете любимия си алкохол или вино на борда, но само в бутилка с не повече от 100 мл. Е, пак е по-добре от нищо. И това се отнася за всички течности, които приемате със себе си на борда. Шампоан, вода, тоник, крем, гел, балсам, блясък и други. Наред с това, тяхното количество не трябва да надвишава 1 литър и да се сортира в контейнери от 100 ml. Половин кутия шампоан от 200 ml не може да се носи в самолет.

Внимание! По време на проверката е важно всички течности да се представят в прозрачен плик / контейнер.

  1. Специфични храни

Ако полетът ви е дълъг и искате да закусите в самолета, по-добре е да вземете нещо малко и нетечно. Законът за транспортиране на течни продукти е идентичен с транспортирането на течностите в клауза 2 (не повече от 100 ml, общо не повече от 1 литър, в една прозрачна торбичка). Следвайте също списъка с продукти, които са забранени от митницата или авиокомпанията. Всъщност всичко зависи от политиката на страната. Например в Европа, месото и млечните продукти не могат да бъдат, с какъвто и да било „сос“. В САЩ, освен месо и мляко е забранено транспортирането на риба, някои зеленчуци и плодове.

  1. Лекарствата могат да се вземат само в оригиналните им опаковки

Ако имате сертификат или рецепта от лекар, за всеки случай я вземете със себе си. Не забравяйте да проверите предварително, дали вашите лекарства могат да бъдат транспортирани до страната на местоназначение. Течните лекарства се транспортират на борда на самолет, по същия принцип, както в точка 2. Приемът на жизненоважни лекарства с лекарска рецепта. Термометри (с живак) обикновено не се допускат.

  1. Алкохолни напитки

Силният алкохол (ракия, водка, уиски, ром и най-вече бензин или алкохол) не трябва да се взема в ръчния багаж в самолета. Между другото, бира, вино, сайдер и др. са разрешени в някои страни, но най-често позволяват да се пренася по определено количество (не повече от 100 мл).

  1. Някои специални неща

Забранено е да носи работна или спортна екипировка, както и музикални инструменти: сърф, скейт, ски-стълбове, топки (с изключение на футбол и баскетбол), пистолет (за подводен риболов).

  1. На борда са забранени запалими и токсични вещества

Такива са: спрей боя, бензин, ацетон, газова запалка или балон, по-лека течност, литиево-йонни батерии (допускат се само вътре в оборудването), барут, фойерверки, бенгари и други подобни.

  1. Домашни любимци

Тук някои ще останат разочаровани, но не може да вземете животни със себе си в самолета. Има изключения само за малки домашни любимци.

  1. Оръжия

Разбира се, не може да носите със себе си на самолет, не само пистолет, но и всякакви други неща като него (нито играчките, нито запалките, нито бижутата са позволени).

  1. Списъкът може да бъде по-дълъг

Подробностите винаги трябва да се разгледат в уебсайта на авиокомпанията, с която планирате да летите. От значение е и да проучите митниците на страните, в които отивате.

на борда на самолет

В заключение:

Не е добра идея да носите магнетизирани и радиоактивни материали, куфарчета с предпазни устройства в самолета. Много вероятно е да бъдат спрени, още на лентата.

А сега, когато знаете всичко това, пожелаваме ви приятен полет и незабравимо изживяване!