Искам да печеля повече

как да печелите повече

Искам да изкарвам повече и повече. Че, кой не иска, но все още не сте открили тайната рецепта.

Предлагам ви опита на финансови експерти и позицията на успешни банкери, бизнесмени и най-богатите милионери по света.

Дано да са достатъчен мотив или поука, за да се научите и вие самите как да печелите повече!

Как да съставя действащ бюджет

Повечето хора не броят „дребните“ разходи, а често те са в основата. И няма защо да се чудите къде ви изтичат парите. Не се ли замисляте, защо така много станаха магазините „всичко по левче“ или реклами от типа „купи едно и получаваш второ подарък“. Всичко това е агитация, която така промива мозъка на потребителя, че тук левче, там десет и накрая на месеца заплатата ви се стопила в практични, но ненужни неща.

Какво е важно да знам

Важно е определеният месечен бюджет да се спазва, защото в края на месеца има голяма вероятност от „извънредни“ и непланувани разходи сметките да минат в червения сектор. Добре е да водите отчет, както за ежедневните покупки и разходи, така и за ежедневните приходи. Старайте се вторите да не са по-малко от първите.

Как да спазвам бюджета

Това може да се превърне в игра, но не детска. Слагайте в различни спестовни сметки сума пари, забеляйте в касичка, инвестирайте в смислени неща, които да ви носят възвръщаемост.

Как да поискам увеличение на заплатата

За да имате очи да искате, трябва да покажете, че умеете и правите всичко. Наред с това е добре да поемете и допълнителни задачи. Работодателя няма как да не забележи всички усилия, които полагате и в даден момент дори сам да предложи повишение. Ако не се стигне до инициатива от негова страна, направете го вие. Изложете аргументите си, подберете подходящия случаи и действайте. Запомнете, че момента, в който шефа споделя, че печалбите на предприятието, фирмата, компанията са паднали драстично не е подходящия. Във всяка друга ситуация действайте.

Допълнителен доход

Днес всеки втори (поне в България) се старае да получава, изкарва, припечелва някои страничен лев. Едната заплата не е достатъчна, а ако сте глава на четиричленно семейство, то или трябва да живеете в нищета и да се лишавате или да си „скъсвате задника“ от работа, за да смогнете на постоянните сметки и разходи. Така, че ако искате парите да стигнат намерете допълнителен доход – това може да е почасова работа, малък семеен бизнес, някакъв занаят, пари от наем на имот и т.н.

искам да печеля повече

Идеите са така много, колкото и хората по света. Така, че намерете онова, което ви носи наслада, удоволствие и най-вече сигурен допълнителен доход.