Искам бърз заем

бърз заем

Искам бърз заем – банка или фирма да избера?

Създаването на банка е много сложен процес и изисква огромен бюджет, поради което, рядко се случва навлизането на нови банкови институции на пазара у нас и така бърз заем е насреща…

Същото не важи, обаче за кредитните компании, на които им се разрешава да практикуват своята дейност доста бързо и без толкова големи инвестиции.

Ето защо, пазарът за бързи кредити е особено динамичен и често се появяват нови играчи, които се опитват да се наложат чрез различен подход или специални оферти.

Предимства за клиентите

Така клиентите получават двойно повече привилегии:

Предлага се голямо разнообразие от всякакъв тип продукти и има специализирани нишови компании, само в определен сегмент. Също така постоянно стартират многобройни програми с отстъпки, промоции и намаления.

Обикновено се предлагат промоции за първия кредит, до който потребителите може да се възползват без интерес за фирмата, т.е. абсолютно безплатно. Въпреки това, много компании имат и оферти за лоялност, за да запазят старите клиенти и да не им позволят да се преместят във фирмите, с които тези компании се конкурират.

Пазарът е динамичен и бонусите се променят много бързо

Ако разгледате повече информационни сайтове за бързи кредити, ще научите как да ги следвате. Ще разберете и как да се възползвате максимално от тях.

Средната стойност на бързия онлайн заем също е доста малка, но се развива с годините, като продължителността и се увеличава с течение на времето, под натиска на пазара. Сумите започват едва от 50 лева, а максималните суми за т.нар. бързи кредити, са до 5 000 лева. Небанковите продукти не са предназначени за финансиране на важни проекти, но все повече компании се опитват да се разширят в този сегмент. Вече са налични големи заеми с обезпечение на недвижими имоти. Те са подобни на тези от банките, но остават по-достъпни от тях.

На въпроса: Банка или фирма да избера?

Докато банките ви принуждават да преминете, през много сложна процедура, кредитните компании имат съвсем различен подход. В техен интерес е да дадат, колкото се може повече кредити. По този начин, правят всичко възможно, за да опростят процеса възможно най-много. Така и да предоставят на разположение на потребителите, колкото се може, повече финансови инструменти.

Източник: parite.bg