Интровертно пътуване

Интровертно пътуване: къде да отидете, далеч от хората

Интровертно пътуване – къде да отидете, далеч от хората

Почивката е нещо, което всеки от нас разбира много индивидуално, затова ви предлагаме едно по-различно интровертно пътуване. Преди да тръгнете на екскурзия, е изключително важно да спазвате принципите на комфорт, в противен случай рискувате, ваканцията ви да се превърне в уморително и безрадостно забавление.

Въпреки, че сред обществото вече е приет определен стандарт – да отидете да почивате с компания или със семейството си. За незаменими атрибути на пътуването, често са шумни партита с алкохол, екскурзии с група туристи и коктейли в шезлонг на претъпкан плаж. Този тип почивка, може да е напълно неподходяща за интровертите, които, за да се отпуснат и попълнят енергийните си резерви, се нуждаят от усамотение при пътуването. Прекомерното внимание и общуването само натоварва този тип хора.

Пътуване далеч от хората

Любопитното е, че на нашата планета има толкова много места, които предоставят възможност на туристите да бъдат сами със себе си, в скута на природата, да разсъждават и да слушат мълчанието. И за това не е необходимо да ходите до кътчетата напланетата, където човешки крак не е стъпвал. Тук, обаче ви предлагаме пътуване, на което, вместо да посетите голям град, да отидете на екскурзия до малки села. Места, където няма такъв интензивен приток от туристи.

Какви са тези места и къде се намират, разберете тук и сега:

  1. Остров Ролаш в Гвинейския залив

Островът е най-малкият обитаем остров, разположен е точно на екватора и е част от малката държава Сао Томе и Принципи. Цялото му име е Илиеу даш Ролаш (достига 3 кв. км площ). Почти сме сигурни, че дори не сте чували за него. Въпреки красивата тропическа природа, броят на желаещите да посетят Ролаш е малък. Това се дължи, преди всичко на отдалечеността на острова и страната като цяло от големите световни мегаполиси. Районът трудно може да се похвали с наличието на атракции, както природни, така и създадени от човека. На това място царят тишината и усамотението. Такава ваканция, обаче не може да се нарече дива. Ролаш има единствения четиризвезден хотел. Персоналът му се грижи за всички нужди на самотните туристи. Двойките, решили да се уредният на романтично място, не по-малко ще го харесат. Това пътуване ще е омайно до този райски кът.

  1. Агадир, Мароко

Ако сте привлечени от жизнената и отличителна култура на Мароко, но не искате да тръгнете по утъпканата пътека, която в по-голямата си част води до столицата, може да тръгнете на удобно пътешествие. Малкото градче Агадир перфектно ще ви помогне в това. В него ще намерите невероятно съчетание на европейска и арабска култура и минимално количество от туристи. От забележителностите Агадир може да се похвали с крепост от времето на португалската колонизация и пристанищните сгради. Тук, обаче изобилства от природни богатства. Те са гордостта на северноафриканската страна. На това място има и известни улици с къщи, боядисани в лазурен цвят. Научете още много полезни неща за Мароко, следвайки връзката.

  1. Фарьорски острови

За онези пътешественици, които не обичат шумните европейски столици и ориенталски базари, не си падат по горещия климат, то Фарьорските острови има, с какво да ги изненадат. Дори в столицата на тази скандинавска държава Торшавн, броят на жителите е малко повече от 12 хиляди. Ако решите да пътувате със самолет, до това кътче на планетата, добре е да знаете, че природата там наистина е величествена. Тя изобилства от скали, планини и дори водопади, зелени открити пространства, където пасат овце … Най-подходящото място за пълно изживяване, по време на интровертно пътуване е да знаете, че сте част от цялото това великолепие!