Интимните грижи през бременността

Интимните грижи в бременността

Интимните грижи през бременността

Ясно е на всички, че вече ще ставате мама и татко. Съществува и една тема, която трябва да бъде ясна и за двамата родители от самото начало. Темата е въпрос за грижата един към друг по време на бременността.

Тук разбира се, говорим не за майчинска, сестринска, приятелска и т.н., а за грижа между съпруг и съпруга.

Според специалистите и на база множество проведени наблюдения се оказва, че много двойки, „лудо“ влюбени един в друг, изправени пред ясната мисъл, че заедно очакват плода на своята любов, се отчуждават. Те се отдръпват и дори охладняват, до фаза неузнаваемост.

Психолози, гинеколози и сексолози са единодушни, че всяка ситуация трябва да бъде преодоляна според естетиката й.

3 стъпки за интимна грижа през бременността

Ето и три стъпки за грижа по време на бременност свързани с интимните отношения на бъдещите родители:

Научете се да обичате тялото си, въпреки, че то постоянно ще расте.

За една част от мъжете е необяснимо това, че ще трябва да делят тялото на жена си с детето, което очакват. Оказва се, че бременността, колкото радваща, така и плашеща е за бъдещият татко. Няма спор мъжете се чувстват щастливи, горди и ентусиазирани, но и на пълно са на ясно, че трябва да укротят темпото в секса, да са внимателни и предпазливи.

Добре е да се знае още, че през първите три месеца бъдещата майка не е във форма!

Гади й се, спи й се, боли я. Всичко това оказва влияние на психиката й и, често тя е повече от раздразнителна, а когато не може да спи нощем, поради чувствителност и болезнени усещания, нещата стават непоносими. Съпругът, често не може да познае половинката си, а това води и до паника, усещане за не желание, отхвърленост. Така се появява недоразумението.

Научете се, да разговаряте помежду си

Колкото повече коремът расте, толкова и разнообразието в секса бива намалено. За младите бъдещи родители е характерно, че има хиляди въпроси, чиито отговори не са известни. Добре е да се говори и всеки да споделя, това, което го тревожи.

Все по-големи и закръглени!

След 4-ти месец става бременната, а напредване в бременността води и до хормонална активност и желание за повече секс. Промените, които настъпват в женският организъм са така много, а сред тях най-осезаеми са – разрастване и закръгляне на корема, чувствителност в гърдите, болезнени усещания. В този етап любимият, трябва да е изключително нежен и внимателен, а предварителната любовна игра е задължителна.

Ролята на мъжа е решаваща!

От него зависи и дали бременността ще е изживявана като приятна и незабравима или като лош етап от живота. Когато бременната е отрупвана с обич и внимание, то и женствеността и желанията й ще са реални. Всичко това е обяснимо, за този така важен етап и така осезаемо променящото и се тяло има нужда от подкрепата на мъжа до нея.