Интересни факти за кухните

Интересни факти за кухните

Кухнята е може би едно от най-важните, ако не и най-важното място в къщата. В нея не само се готви, но и се яде. Именно тук най-често се събира цялото семейство. В нея хората водят разговори, спорят, коментират, сключват мир, обсъждат последните събития и новини.

Има много интересни факти за кухните и свързаните с тях неща.

Ето няколко от тях, а преди това последвайте линка, за да решите въпросите около:

Извозване стари мебели сметовоз цени София.

Първи факт

Например, знаете ли, че до 1717 г. кухнята в Русия това място е било наричано готварско? Думата „кухня“ е от латински произход. Директно в славянските езици тази дума идва от немски език. И се превежда като стая за готвене.

Факт втори

Готвачите много често наричали тази стая в къщата, не просто стая, а дори и цяла сграда. Ако готвачът се е занимавал с приготвянето на бира, тогава тя се е наричала пивоварна. И ако в него се е правел хляб, то това била колиба за готвене или кутия за хляб.

Интересни факти за кухните

Факт три

Населението на Земята, готвейки годишно, прекарва средно най-малко 3 трилиона часа в кухнята. Помислете само, колко е това!

Четвърти факт

Понякога не е с най-приятните последици. Така веднъж британският шофьор Ерик Уилямсън бил арестуван за това, че решил да закуси гол в кухнята си. Разхождайки се възрастна дама видяла Ерик през прозореца. Не й харесала много гледката и се обадила в полицията, считайки поведението на Ерик за хулиганско. За своя радост, в крайна сметка Уилямсън се отървал само с устно предупреждение.

Интересни факти за кухните

Пети факт

Днес кухнята, дори може да бъде окачена на дърво. Така в Швейцария в края на миналата година са измислили къща с балони, в която 2-ма души лесно могат да се поберат. Може да бъде изстреляна, прикрепен към сграда или дърво. В такъв балон има захранване, което е достатъчно за 40 часа осветление и 30 минути готвене. Струва си къщата чудото, която дори възлиза на 3000 долара.

Факт шести

В кухните на различни страни често има различни домакински и електрически уреди. Така някои държат на това място, освен ел. уреди да присъства и телевизор; Други предпочитат да не се лишават нито сантиметър от свободните пространства, а трети гледат да запълнят всичко с полезни уреди и битова техника.

Така по отношение на качеството, кухните не са с по-ниски по качество, независимо, от това, на какъв вид сте се спрели.