Изненадващите факта за стреса

любопитни факти за стреса

10 изненадващи факта за стреса

В наши дни, когато хората са заобиколени от много фактори, включително семейство, натоварване, отговорности и т.н.. тези неща ни излагат на стреса и в резултат на това безпокойството става незаменна част от ежедневието на всеки.

Загрижеността, напрегнатостта и стресът, оказват влияние, както върху психическото, така и върху физическото здраве, което се отразява негативно на живота.

Много хора са запознати със стреса, под една или друга форма

Това, което знаем за стреса и тревожността, обаче е доста тясно понятие. И все пак, има факти за стреса, които не всички вие знаете или разбирате ясно.

Ето защо женското списание Интерполезно би искало да ви предостави тази възможност, а именно да разберете: Що е то Стрес!

stress

Казват, че стресът в умерени дози е добре?

Да, обаче прекомерният стрес може да доведе до физически проблеми като сърдечни заболявания, болки в гърдите, високо кръвно налягане и неравномерен сърдечен ритъм.

Наред с това стресът се нарича още тихият убиец, защото хората не го приемат твърде сериозно. Следователно трябва да слушате тялото си и да се освободите всичкият натиск, за да имате балансиран живот.

факти за стресът

Стресът променя неврохимичния състав на човешкото тяло

Изследователите изчисляват, че стресът е отговорен за почти 30% от проблемите с безплодието.

Друг факт за стреса и безпокойството са това, че мъжете са предразположени към стресови разстройства. Както можете да видите, жените се справят по-добре с емоционални проблеми, отколкото мъжете.

По време на ситуации с високо напрежение зениците се разширяват

Това е още един от стрес фактите.

Знаете ли, че стресът може да доведе до загуба на коса?

Много хора страдат от косопад, но не знаят причината. Фактите за стреса ще ви го кажат. След стресови ситуации, състоянието на косопад може да продължи до три месеца.

стрес

Стресът може да има отрицателен ефект, върху кръвта

Високо кръвно налягане може да се появи точно, когато имате твърде много стресови и тревожни събития.

Чрез позитивно мислене, визуални фантазии и утвърждения може да намалите нивата на стрес. Стресът обикновено възниква от прекаленото мислене, ако промените мислите и отношението си, може незабавно да се отпуснете.

Стресът може да доведе до преждевременно стареене

Stress може да добави бръчки към различни области на тялото, което да доведе до преждевременно стареене. Ето защо, за да защитим красотата и да избегнем преждевременно стареене, трябва не само да се съсредоточим, върху спазването на балансирани диети или упражнения, но и да се погрижим за своето психично здраве.

Нивата на стреса ще се променят, когато…

Просто, променяйки отношението си към живота, нивата на стреса ще се променят, което е особено подходящо за хората песимисти, перфекционисти и личности тип А. Животът с позитивно и оптимистично отношение може да ви помогне да избегнете стреса и безпокойството.

Още за стреса:

Друг интересен факт за стреса, който трябва да запомните, е, че простите неща могат да намалят стреса. Например тъмният шоколад, музиката, медитацията, смехът, упражненията и сънят могат да ви помогнат да облекчите стреса и да повдигнете настроението си.