Избор на цветя според зодията

Цветя и зодиакални знаци

Как да избираме цветя според зодията

Много хора обичат да четат хороскопи, дори когато се касае за избора на цветя, според зодията, подбор на храни, дрехи и прочие. В това няма нищо лошо или странно…

Цветя и зодиакални знаци

Човекът винаги се е стремял да научи непознатото, да разплете съдбата си. Хороскопите пък са тези, които ни карат да вярваме в тях. Те ни помагат да се ориентираме в живота.

Цветя и зодиакални знаци

И така, какви цветя са подходящи за различните знаци на зодиака? В крайна сметка да имате в къщата си растения, които принадлежат на вашия зодиакален знак ще е много готино. Наред с това определено няма да сгрешите с избора на цветя за даден празник.

 • Овен

Овенът е страстна натура, целенасочена. Това е огнен знак и затова изборът на цветове в червени нюанси ще е правилен. Например, зодия Овни ще се радват на букет от рози, анемони или лалета.

 • Телец

Представителите на тази зодия не понасят шумни компании, романтични натури са и обичат природата. Представителите на този знак са доволни на подарък букет от леки, нежни цветя – кокичета, незабравки и момина сълза.

 • Близнаци

От само себе си знам, че се стремим към положителна промяна. Подарете букет с разнообразие с цветя. Добър избор са божури, рози, теменужки. Цветовете като виолетови, бели или сини нюанси са чудесен избор за зодия Близнаци.

 • Рак

Подобно на представителите на знака, цветята, които им подхождат, са мистериозни, с изящен аромат. Това могат да са големи бели кали, лилии и водни лилии.

 • Лъв

Всички знаят, че лъвът е царят на зверовете, така че цветята за представителите на този знак трябва да са в голям мащаб: свежи, големи, стилни. Например, гладиоли, рози, хризантеми. Всички те ще са подходящи.

 • Дева

Това са практични хора, които не изискват твърде много внимание и предпочитат евтини, но изтънчени подаръци. Астрите, мимозите и карамфилите са добър избор.

 • Везни

Момичетата Везни от тази зодия са романтични и мечтателни. Те предпочитат сладки аромати, което обяснява любовта им към розите и фрезиите.

 • Скорпион

Родените под този знак имат ярка външност и решителен характер. Те винаги и упорито постигат целите си. Предпочитат ярки цветове като жълти и кървавочервени рози.

 • Стрелец

Те са весели, жизнени и оптимистични, живеят за днес и са възхитени от новия ден. Лалетата, нарцисите, фрезиите са отличен избор за зодия Стрелец.

 • Козирог

Много целенасочен и практичен, донякъде консервативен в предпочитанията си. Нежните розови карамфили и хризантеми може да очароват представителите на тази зодия.

 • Водолей

Зодия Водолей се характеризира със свободолюбивите и независимост. Тези представители на Зодиака, знаят какво искат и не седят без работа. Те харесват екзотични растения като протея, антуриум и кали. Те са идеални за тях.

 • Риби

Донякъде студени и откъснати, модните тенденции не са важни за тях, следователно съставът на цветята трябва да е скромен, но в същото време, подбран с вкус. Основните фаворити сред цветята им са лилии или орхидеи.