Избор на цветя за дома, които носят късмет, богатство и просперитет

цветя за дома

Избор на полезни цветя за дома, които носят късмет, богатство и просперитет!

Много отдавна хората започнали да се отнасят към растенията като към живи същества и така разбрали за чудната сила на някои цветя за дома. Нашите предци вярвали, че растенията и цветята са вид енергийни съсиреци, способни да предават полезна енергия на собственика им.

Днес традициите и вярванията на нашите предци се завръщат. И хората вярват, че някои стайни растения могат да донесат пари, късмет и просперитет в домовете им. Какви са тези вълшебни растения? Предлагаме ви да се запознаете с щастливите цветя! Пък, кой знае, може след старателно почистване на дворове да помислите за засаждането на някои от тях.

Съществуват много стайни цветя, които носят полза и късмет.

Ето някои от тях:

Сенполия (узамбара виолетова)

Тъмната Сенполия (saintpaulia confusa); Saintpaulia с виолетов цвят, цветето се счита за талисман на любов и късмет. Историята му е обвита в романтични и мистични легенди. Според един от тях това са сълзите на Адам.

Древните хора украсявали леглото на младоженците с това цвете, във Франция то е било почитано като символ на вярност. Самата форма на венчелистчетата във формата на сърце изглежда изпълва домашната атмосфера с хармония и любов. Лилавите цветя насърчават творческия просперитет, белите – помирение на съпрузите и взаимно разбирателство. За спалнята виолетовото на перваза на прозореца служи като своеобразен амулет, който поддържа семейния комфорт. Виолетките в малки саксии са подходящи за детска стая;

Пеларгоний (здравец)

Това цвете отдавна се смята за източник на благоприятни ефекти. Цветът на здравеца варира от бяло до червено бордо. Ако човек е много уморен или чувства емоционално изгаряне, казват, че просто трябва да седне до бялата топка и да усети милите вибрации, които излъчва растението.

Здравецът дава самочувствие, настройва се на положително настроение, но миризмата на тези стайни растения е много остра и понякога причинява главоболие. Ето, защо не се препоръчва да го поставяте в онези стаи, където прекарвате много време. Най-доброто място за здравеца е коридора или верандата на балкона;

„Щастието на жените“ (Spathiphyllum)

Това растение е създадено да удовлетвори и има пряка цел: „да донесе щастие на жените“. Казват, че собствениците на тези растения получават това, което им липсва. Така самотните момичета се срещат със своите сродни души, омъжените жени намират щастие в семейството, бездетните забременяват и т.н.

Следователно цветето ще е най-добрият подарък за приятел, майка или сестра. Това растение изисква внимателна грижа и цъфти само ако всичко му подхожда, според психологическия климат у дома. Когато „женското щастие“ цъфти , това винаги се счита за добър знак и начало на промяната;

„Мъжко щастие“ (Антуриум)

Не само жените, но и мъжете имат полезни цветя за лично щастие. Antirium е създаден да запали огъня на любовта и страстта между влюбените. Наричат ​​го още „цветето на верността“. То е в състояние да внуши на мъжа смелост, увереност и устойчивост, тоест истински мъжки качества. Белите цветя са символ на невинност, чистота, святост и лоялност. Червеното говори за страст, сила и много силна любов.

Според легендата, когато антуриумът спре да цъфти и избледнее или любовта на мъжа изстива, или жената има съперник;

Фикус

Много популярно растение днес. Те обичано и почитано в много домове, защото е универсално. Поставено на различни места в къщата може да достигне, както огромни размери, така и да остане малко.

Според библейската традиция именно Фикус е приютил Адам и Ева, когато са били изгонени от рая. Той им дал плодове и листа, за да прикрие голотата им. Цветята са полезни за живеене в спалнята и други стаи, където има много лично пространство и жизнена енергия.

Растения подходящи за детски стаи

Ако оставим настрана всички заповеди на китайското учение по Фън Шуй, тогава най-полезните цветове за детска стая ще са тези, които почистват добре въздуха, освобождават обилно кислорода, не предизвикват алергии и не отделят токсични вещества. Не затрупвайте пространството на детския кът с големи или бодливи кактуси.

цветя за дома

Полезните цветя за детски стаи са:

цитрусови растения;

хризантеми;

папрат;

циклама;

дърво на паричките;

кала;

рози;

бегония;

розмарин;

здравец.

Преди, обаче да поставите цветя, които носят късмет в детската стая, трябва да се уверите, че бебето няма алергична реакция към избраното растение. Особено често се наблюдават алергии към цитрусовите плодове.

Сега знаете, че има растения, които носят не само комфорт, чист въздух, но и късмет, богатство и благополучие.

Източник: www.bozhil.com