Кои са подходящи цветове за детската стая

подходящи цветове за детската стая

За да разберете, от какво се нуждаят нашите деца в интериора, първо трябва да запомните, какво сте искали сами на тяхната възраст. На второ място, трябва добре да помислите и да попитате вашето дете, ако, разбира се, то вече знае как да изрази мислите си с думи, а не сладко гукане.

Може също така да слушате препоръките на психолозите и в резултат да изберете точно дизайнерското решение, което ще задоволи всички страни. Тук е добре да вземете различни видове мебели под внимание за детски стаи, коридори, които ще създадат удобство и уют във вашия дом.

Направете и сезонно почистване на дома!

Отървете се от старите мебели и едва тогава може да направите, както единични поръчки на различни мебели, така и да купите в насипно състояние. За цени за извозване на стари мебели 0888 300 500 обадете се веднага.

Смята се, че всеки цвят носи определена енергия в себе си, като по този начин влияе на емоционалното, психическото и физическото състояние на човек.

Ето и някои подходящи цветове за детската стая

Синьо – има много релаксиращ ефект

То облекчава стреса, но в големи количества предизвиква усещане за умора и депресия. Този цвят може да се използва точково, подробно, тогава ефектът му ще бъде изключително положителен.

Жълтото е цветът на слънцето, енергията

Ако детето не страда от прекомерна възбудимост или невралгични състояния, може спокойно да направите жълто в основния тон на стаята. Това ще помогне за повишаване на настроението и активността.

Зеленото е много добро за зрението

Действа успокояващо, облекчава раздразнението, като същевременно помага да се концентрира.

Червеното е много активен цвят, който може да допринесе за повишена възбуда и агресия. Не трябва да избирате този тон в големи количества за дизайна на всяка стая. Той е чудесен, когато се използва разумно – увеличава апетита, стимулира цялостната работа.

Бяло – счита се за неутрално

То помага да се засенчи и подчертаят добре други цветове, но не дава място на детското въображение, притъпява въображението; мозъкът на дете, което се нуждае от различни стимули, включително цветни. Такива се развиват по-лошо в бял интериор.

Сенки и сложни цветове

Както знаете, нюансите и сложните цветове са комбинация от два или повече тона, качествата, на които съчетават в себе си.

Например, лилавото се съчетава с червено плюс синьо. То се намира в края на спектъра, близо до черно, често действа потискащо. Но когато се смеси с бяло, се получават нюанси с различна интензивност, които са в състояние да стимулират творчеството и да не отегчават.

Потърсете на адрес: hamalski.com, екипи които да съдействат за вашето ново начало.

За детска стая е по-добре да изберете пастелни нюанси на жълто, синьо, зелено, розово, оранжево. Така, изборът е ваш и вашето бебе!