Детоксикация от природата – здрав черен дроб

Здрав черен дроб

Здрав черен дроб с естествени билки – възможно е!

Черният ни дроб е жизненоважен орган, който често подценяваме, а тоно на него му е нужна Детоксикация. Той ежедневно почиства организма ни. Обработва и отстранява токсините, а също така метаболизира хранителните вещества.

Детоксикация от природата

Влошеното здраве на черния дроб може да причини главоболие, умора, акне, хормони, нервен срив в цялата система. Наред с това прикриването на емоциите, води до блокиран черен дроб, проблеми с бъбреци, жлъчен мехур и други.

Съществуват, обаче много билки, които са полезни за черния дроб. Продължете да четете и ще разберете кои билки, може лесно да добавите към диетата си, за да поддържате черния си дроб здрав и силен.

  1. Глухарче

В едно научно проучване използвали екстракт от листа на глухарче. Давали на лабораторни мишки за 30 дни, да определят ефекта им, върху черния дроб. Резултатите показали, че черният дроб наистина се възползва от високите нива на антиоксиданти на тази билка, както и нейните противовъзпалителни съединения.

  1. Куркума

Активната съставка в куркумата, куркуминът стимулира производството на ензими, които детоксикират черния дроб. Учените са открили, че куркумата помага в борбата с рака, спира разпространението на злокачествените клетки.

  1. Корен от цикория

Проучванията показват, че коренът на цикория е много ефективен за детоксикация на организма. Той помага за увеличаване производството на жлъчка. Когато има повече функционалност от страна на жлъчката, храносмилателната система работи по-добре, защото мазнините се разграждат по-бързо. Това може да има положителен ефект, върху здравето на жлъчния мехур, както и на черния дроб.

  1. Магарешки бодил

Едно от най-известните, както и най-популярните средства за лечение на черния дроб е млечният трън. Активно съединение в млечния трън, облекчава чернодробните проблеми, намалява възпалението и фиброзата.

  1. Женско биле

Едно проучване установило, че коренът на женско биле има мощни интерферонови съединения. Последните могат да помогнат за защита на черния дроб от опасни токсини – детоксикация.

  1. Цвекло

Цвеклото е известно като супер натурално лекарство за черния дроб. То се използва с тази цел от много, много години! Доказано е, че активната съставка в сок от цвекло, бетанинът е много ефективен за детоксикация на черния дроб.

  1. Листа от Болдо

Тази билка е много, много богата на фитонутриенти. Има мощна антисептична, холеретична и антиоксидантна способност. Латинското му име е Peumus boldus и се използва широко в кулинарията. Има роля и качества също като на дафиновия лист.

  1. Листата на артишок

Листата на това растение се използват в европейската медицина от 18-ти век. Високите нива на антиоксиданти подпомагат регенерацията на черния дроб и жлъчка.

  1. Чистотин

Тази билка има едно от най-добрите качества на всички билки за здравето на черния дроб. Тя се използва широко за лечение на жълтеница, хепатит и насърчава детоксикацията на черния дроб. Нейното още по-голямо значение е Детоксикация. Тя помага с антибактериалните, антимикробните и аналгетичните си свойства.

  1. Корен на жълт киселец

Това е билка, чудесен тоник за подобряване здравето на черния дроб. Традиционно използван като пречиствател на кръв, коренът на жълтия киселец е може би най-известен с отличната си способност за детоксикация на черния дроб.