Здравословно хранене за момичета на 20+

Здравословно хранене

Всяко момиче на 20 години е изпълнено с жизнени сили, енергия и струящи в големи дози чар и обаяние. Съвременният живот, който водим обаче бързо отнема позитивизма и волността, а с не здравословните храни, напитки и начин на живот токсините бързо се натрупват в организма ни, отнемайки много от енергията и превръщайки ни в „пихтии“.

Здравословно хранене за момичета на 20+

Съществуват редица неща, за които не знаеш, когато си на 20 и тепърва Живота те учи на това и онова. Ако обаче трябва да чакаме с години да узнаем, кое е добро уили вредно за здравето ни, може да настъпи момента, в който да е прекалено късно.

Здравословното хранене за всяка възраст

Здравословно хранене е важно не само за хората на 20+, но и за всеки млад или стар човек, а това са и няколко хитринки, с които ако и ти си на 20 може да се справиш и да се бориш за един по-пълноценен живот.

Човешкият организъм се нуждае от 2000 калории дневно. В случаи, че искаш да свалиш едни 5 килограма от тялото си, е добре да ограничиш приема им до 1500 калории за ден. Всяка диета е придружена от известен период, в които бива стриктно спазвана, а след него идва друг период, в който трябва да се спазва известно захранване.

В захранването при здравословно хранене на момичета на 20+ добавянето на нови храни към менюто след диета трябва да става постепенно, докато калориите са отново 2000.

Примерното меню за здравословно хранене

Примерното меню за здравословно хранене на момичета на 20+ може да изглежда по този начин:

  • I-ви вариант:

Закуска: една чаша ниско маслено мляко, заливащо 30 г. мюсли;

Преди обед: Един плод, който е характерен за сезона и понася на навиците на хранещия се.

Обяд: Тук може да се включи парче месо, например 100 г. риба във фолио и на фурна; 100 г. задушени зеленчуци; 1 ниско маслено кисело мляко, ¼ франзела и плод за десерт;

Следобедната закуска: може да е една ябълка;

Вечеря: 150 г. салата от суров зеленчук; телешки дроб на скара 150 гр, парче обезмаслено сирене и плод по избор.

  • II-ри вариант ;

Закуска: парче франзела, около 100 г. сирене и кафе или чай;

Преди обед: Един плод, може грейпфрут;

За обяд: 200 г. броколи, моркови в салата и залети с лимонов сок, 150 грама бифтек; 1 ниско маслено мляко и парче франзела;

За следобедна закуска: една ябълка;

Вечеря: 200 г чисто бяло пилешко месо, залято с лимонов сок, салата, парче франзела и банан за десерт.

  • III-ти вариант

Закуска: чай или кафе, 3 парчета сухар, намазани с 25 г. сладко и плод по избор;

Преди обед: няколко плодчета за сезона, например 5 кайсии или праскови.

За обяд: зелена салата, яхния от бобени култури, едно варено яйце, 1 плодово ниско маслено мляко, четвъртинка франзела и парче плод;

За следобедна закуска: парче диня или пъпеш;

Вечеря: 150 г патешка пържола, зелена салата, 100 гр. варен ориз, четвърт франзела, няколко плодчета, например сини сливи.