Защо да споделяме съня с любим човек

Защо да споделяме съня с любим човек

Трябва ли да споделяме съня с любим човек

Оказва се, че наистина има някаква наука, която показва какво означава начина и съня и това защо се будим нощем. Дали спим самостоятелно или с любимия, дали се разпростираме на цялото легло или се свиваме в единия край, колко често се будим през нощта и т.н.

Оказва се, че често самците страдат много повече през нощта. Те спят неспокойно и дори сънуват кошмари. За разтълкуването на такива, може да проверите в Sanovnika.com. И колкото и да ви е странно това, може би и за вас е време, вече да си намерите партньор.

Със сигурност и не сте първите хора, които са спали сами за дълъг период от време, но е добре да се вслушате в мнението на специалистите, а те съветват:

Сънят споходен с партньор в едно легло

Сън с любимчовек до нас ще ни осигури набор от множество ползи за личното здраве.

Някои учени споделят хипотезата, че сънят с партньор, говори за интимни връзки на значително по-добро здраве. Наред с това, тези хора живеят по-дълго, отколкото тъжните и самотни Единаци.  Разберете и: Какво означават сънищата, трябва ли да им се вярва?

Не се изключва и факта, че когато има някой до вас в леглото обща може да е по-неспокойна, като например през лятото, когато е по-топло, дори през нощта. Това обаче не е фактор, който трябва да ви откаже от идеята да споделите леглото си с любимия човек.

Сред водещите причини да спите заедно се нарежда и насърчаването на усещането за безопасност и сигурност. Те от своя страна намаляват нивата на кортизол, хормонът на стреса.

Споделяне на леглото може да намали цитокини

Те са главните участващи във възпалителните процеси. Това може да насърчи окситоцин, любовният хормон, който облекчава тревожността и се произвежда в една част на мозъка, отговорна за цикъла съня и събуждането.

Психоаналитиците стигат и до друго заключение

То гласи, че преди важно събитие, на следващия ден, сънят с партньор, през нощта може да ви направи по-уверени и да се справите по блестящ начин на предстоящото събитие.

Проучванията показват още, че жените в стабилни взаимоотношения, всъщност заспиват по-бързо. Те се събуждат по-рядко, отколкото самотните жени или тези, чиито статус на връзката се променя по време на проучването.

Така че, ако се гушнете в своя човек, не забравяйте да се дръжте здраво и да не го пускате, за да не сте на утринта сама, раздразнителна и уморена.