Започнете деня с тонус

тонус за деня

Да започнем в тонус утрото на всеки нов ден

Ето, че Великден чука на вратата, а със световната пандемия от корона вируса, това малко депресира, затова придайте тонус в ежедневието си.

Нека, празниците не бъдат помрачени от лошото, което се случва, заради COVID-19 по света.

Има начини да съхраним добрия тонус и хубавото настроение за Великден и след него… Все пак след празниците се задава и лятото.

Предлагаме ви, да сте подготвени за него и да заредите на full батериите си

Колкото и да сте заети или обезкуражени, стоейки у дома, не забравяйте да полагате грижи за тялото си. Направете всичко възможно, за да изглеждате привлекателно. Дори социалните контакти и ангажиментите ви в момента да са силно ограничени, организирайте времето си така, че да ви остават и мигове само за вас. За да се чувствате в хармония със себе си и с околните, за да сте енергични и в настроение, спазвайте следните правила.

Хранене за тонус

Изхвърлете токсините и се заредете с минерали!

За тази цел няма нищо по-добро от „лечение” със сезонни плодове и зеленчуци. Сега е сезонът на многото зеленики, добавете ги в дневното си меню. От маруля, пресен лук, репички, до спанак, коприва, щавляк, броколи и брюкселско зеле.

Освен че са свежи, те притежават несравними пречистващи свойства. Максимално се възползвайте и от първите плодове по вашия край – ягоди. Избирайте храни, които съдържат витамин А.

Знаете ли, че: Кестените са изключително полезни, защото са богати на фосфор, магнезий и калций.

Ябълките и дюлите пък се препоръчват заради минералите, с които ни зареждат. Не забравяйте също зеленчуци като: картофи, леща, грах, зелен фасул.

Поведение за добро настроение

Заложете на доброто настроение!

Започнете деня, като си помислите за четири неща, които ще ви накарат да се почувствате добре.

Например: усмивката на детето ви, красивите цветя в градината или вазата, забавните истории, които разказваха колегите на работа, когато всички бяхте в офиса, топлата релаксираща баня вечер.

Старайте се да бъдете весели. Радостта повишава количеството на ендорфините — тъй наречените хормони на щастието, които ни помагат да релаксираме.

Слушайте приятна музика, гледайте детски филми. Те ще ви помогнат да се потопите в красивия свят на приказките. И престанете да се оплаквате или изливате яда си, върху близките си.

Форма

Поддържайте фигурата си!

През отпуската се движим повече и обикновено успяваме да смъкнем някой и друг килограм, да стегнем мускулите си. Не се отпускайте, след като се върнете на работа. Продължете да поддържате физическата си активност. Поне три пъти седмично отделяйте по един час за движение. Ходете на фитнес — това ще извае мускулите ви и ще ви помогне да стопите излишните мазнини. Карайте колело, тъй като този вид натоварване стимулира сърдечната дейност, подобрява защитните сили на организма и стяга мускулите на бедрата и седалището.

Психика

Търсете спокойствие!

Опитайте да не отдавате значение на дребните неприятности, които вгорчават живота ви. Пропускайте ги покрай себе си. Скарали сте се с продавачката в магазина, от което цялата треперите от гняв.

Нищо толкова страшно не се е случило. Поемете си дълбоко въздух и си кажете, че тази история е незначителна и не заслужава вниманието, което й отдавате. Съсредоточете се над това, което ви предстои да свършите. Независимо, дали сте на работа в офиса или край готварската печка у дома, винаги мислете само за това, което правите в момента. Абстрахирайте се от всичко останало. Ще установите, че така ще се справяте със задачите си по-бързо и по-качествено.

И още нещо: гледайте от време на време да оставате сами вкъщи. През тези мигове се отдавайте на спокойни размисли и релаксиране. За да се отпуснете напълно, няма нищо по-добро от топла благоуханна вана.