Животинска страст или сладникав романс

животинска страст или сладникъв романс

Могат ли грубостта и агресията да бъдат заложени в основата на сексуалните взаимоотношения?! Как те се отразяват на нас и колко често присъстват в живота ни?!

Според специалистите се оказва, че 90% от изневерите между брачните двойки се дължат на факта, че между тях самите липсва именно онази животинска страст.

Години наред се е приемало, че жената трябва да бъде командвана от мъжа. Векове наред, Мъжът е бил неин Господар. Това обяснява и днешният стереотип е форма на проява и обяснение за диктаторството в леглото.

Каква ли би била храната без кристалчетата сол, които придават вкуса и подправките, които дават аромата?!

По сходен начин стоят и темите около животинската страст. Те са подправката на секса и поддържат плама на любовта.

И като заговорихме за агресия и грубост, тук е мястото да кажем, че всичко се прави с мярка и чувства. Когато те не са налични, то сексуалните взаимоотношения могат да придобият и друга форма, наречена феминизъм. Щом на лице са нежност, чувства и животинска страст, то удоволствието и за двете страни е гарантирано.

И именно онази дивост с нотка на животински нагон у хората, ги освобождава от потисканите чувства и се смята за здравословна.

Кое спира сексуалния порив?

Според психолози, съществуват няколко основни спирачки на допинга и те са:

  1. Изграждане на стереотип, които е заложен още в началните години на възпитание и възприемане на света.
  2. Конфликти между двамата души – непрестанните скандали, потиснатия гняв и ниското самочувствие могат да тушират истинското желание за каквито и да било секс удоволствия. Те са и преградата за истинска близост между двойката.
  3. Напрежение и стрес – често се случва днес на всеки да е прекалено натоварен в ежедневието, а когато стреса вземе превес, тогава циркулацията на секс емоция намалява значително или напълно бива блокирана. За спиране на секс импулсите значение има и емоционалността и тревожността.

Основателят на гещал терапията Фриц Пърлз определя агресията като съществена част от човешкото развитие. Ето, защо според него леката проява на животинска страст в леглото, придружена от ударна доза нежност, никога не е излишна.

И в сезона, когато природата се събужда за нов живот, нормално у всеки зрял мъж или жена е да се разбушуват хормоните, които правят страстта в секса още по-голяма.