Жена на волана

жена шофьор

Жена на волана…

И много мъже изпадат в ужас, когато видят жена на волана. За да се съди по това за шофьор, не е критерии. Не бива и да бъдат съдени нежните половинки или слагани под един знаменател.

Жена на волана – 3 важни въпроса, по които може да преценим

Истината е, че те не карат като мъжете, но също си имат множество положителни страни. Нека разгледаме и някои от въпросите, които коментират мъжете, защото темата за шофирането на жени се нарежда в топ 3, след футбол и политика.

Кой е по-добър зад волана

Колкото и да говорят мъжете, истината е, че жените са много по-отговорни и съвестни зад волана. Това се обяснява и от факта, че представителите на силния пол карат по-рисково, често не съобразяват скоростта.

Много пъти си позволяват да седнат зад волана след няколко чашки, а наред с всичко това имат значително по-високо самочувствие, че са шофьори. Не по-различни са и статистиките, които сочат, че мъжете повече пъти от жените попадат в аварийни ситуации на пътя, които се оказват и фатални.

  • Статистиките сочат, че авариите на пътя извършени от жени са драстично по-малко, при това и никой не пострадва.
  • Според психолозите това се обяснява, чрез умението на жените в рискови ситуации да реагират по-адекватно от мъжете и да вземат безопасни решения.

Всичко това се обяснява и с факта, че при представителките на женския пол се задейства инстинкта за самосъхранение. Това е същият онзи за съхраняване на потомството.

Жените винаги запазват самообладание в най-високият пик на аварията!

Това се случва всеки път, докато отшуми, а така почти винаги излизат невредими от създалата се „катастрофа“.

Книжката или уменията са по-важни

Статистиките сочат, че най-сериозните произшествия на пътя са в резултат от „състезателите на пътя“. Последните от своя страна са мъжете, които отиват в школата за шофьорски курсове единствено за да получат „заветната книжка“.

Те имат увереността, че са таланти в шофирането и пренебрегват теоретичната част. За разлика от тях жените стриктно учат листовки, карат допълнителни часове по кормуване и почти винаги слагат колан, нещо, което за мъжете е рядко срещано явление.

жена шофьор

Сами на пътя, мъже срещу жени

Единственото неподвластно нещо на жените шофьори е техническата част от автомобила. За разлика от мъжете, които са готови като „магаре на бряг“ да се опъват и борят с решаване на проблема.

Жената шофьор е склонна да повика пътна помощ на третата минута, след като установи, че има авария по колата. Дори това да не е проблем, при положение, че на пътя има толкова много „мъже“ и аварийни служби.

Научете и какъв трябва да е автомобилът на съвременната мацка.