Екологично чиста баня

Екологично чиста баня

Екологично чиста баня

Терминилогията за Екологично чиста баня, навлязла по света, маркира грижата за природата. Оттам и за човека, сякаш по-трудно навлиза в България. Едва ли, когато човек иска да направи своята баня малко по-икономична, повече да пести вода, да използва безвредни продукти, си мисли за еко френдли среда, зелена баня, и други такива определения. Затова, се спряхме на заглавие, което рамкира най-добре разбирането за това, което трябва да се случи във всяка една съвременна баня.

Един от експертите в международен план, който говори за екологичния живот в банята, казва: „Да направиш банята си екологично чиста не е възможност, това е първото нещо, което трябва да се появи в мисълта ви”. Промяната може да дойде, след голям ремонт в банята. Тя може да е като проект за строеж на нова сграда… Може да бъде и бързо рамкирана, чрез козметични намеси.

Екологично чиста баня

За да не се губи време, може да помислите първо за тялото си. Сменете комерсиалните шампоани и сапуни, паста за зъби и други тоалетни принадлежности, с екологично чисти такива. Когато видите каква промяна ще се случи за вас след известно време, по-големите промени, които са нужни да се направят, ще дойдат сами като идеи при вас. Те може да са:

Екологично чиста баня

  • Тоалетна чиния с високо ефективен профил. Тези съвременни модели използват по-малко вода за почистването, но то е много по-ефективно. Дизайн, антибактериална повърхност, функционалност, всичко в услуга на идеите за екологично чиста среда в банята.
  • Мебели за баня от еко-френдли материали, такива които използват по-малки лепила и химикали за направата и монтажа им в банята.
  • Качествена вентилация, която не позволява натрупването на плесен, мухъл и вредни миризми. Санитарен фаянс и керамични плочки, които се почистват лесно с екологично чисти препарати.
Екологично чиста баня

Предложенията може да са най-различни като всяко от тях носи частица от това, което в най-близко бъдеще ще се нарича екологично чиста баня. Тя е нужна, както на природата, така и на нас. С нейна помощ можем да имаме по-здравословния ефект от къпането… Може да усещане и по-голямата лекота за сетивата. Всичко това ще е по-добре за използването на природните ресурси.

Източник: vsichko-za-baniata.com