Европа за подпомагане на заплатите

Европа за подпомагане на заплатите

Над 30 милиона работници в Европа се обръщат към държавата за подпомагане на заплатите

Повече от 30 милиона работници, в петте най-големи икономики в Европа са кандидатствали, за да получат заплатите си от държавата, чрез схеми за краткосрочни отпуски. Такива бяха предназначени да спрат бързо нарастващата безработица в коронавирусната криза.

Европа за подпомагане на заплати

Бързо нарастващата цифра, за броя на работниците, които се разсмиват в Германия, Франция, Обединеното кралство, Италия и Испания – възлиза на близо една пета. Тази статистика е на база общата работна сила на тези страни.

Advertisements

Европейските правителства се надяват да убедят работодателите да задържат хората на своята заплата. Това се очаква да стане, до приключване на кризата. Идеята е да позволят на компаниите да изпращат работници вкъщи или да намаляват часовете си, докато част от заплатите им се плащат от държавата.

Съществуват, обаче опасения в някои страни

Сред тях са Испания и Обединеното кралство, а безпокойството се дължи на факта, че схемите няма да продължат достатъчно дълго, за да се избегне скок на безработицата.

Опасения и съмнения

Междувременно нископлатените работници в други страни, като Германия, се опасяват, че няма да могат да издържат. Съмненията им са базирани на това, че повече от няколко месеца няма да са достатъчни с парите, които правителството предоставя.

Икономистите обаче твърдят, че схемите може да не работят добре този път

Всичко това са тези, лежащи на фактите за икономическото свиване. Последното е по-дълбоко и е засегнало зле много по-малки компании, като ресторанти, хотели и магазини.

Източник: nameri-rabota.com