Продължете към съдържанието

Дълготрайно боядисване на косата

боядисвана коса

7 трика за успешно и дълготрайно боядисване на косата

Търсите лесни и достъпни начини за боядисване на косата?

Имате навик да променяте цвета на косата си, но не сте доволни от резултата? Притеснявате се, че няма да успеете, ако опитате сами?

Предлагаме ви няколко хитрини, за да се справите като професионалист.

Подберете правилния цвят

Колкото по-контрастен е оттенъкът на боята, спрямо тена на кожата ви, толкова по-трудно ще ви бъде да го поддържате.

Нашият съвет: Спрете се на цвят, който е с тон по-светъл или по-тъмен от естествения ви. Така при израстването на косата контрастът между боядисаните кичури и корените ще бъде почти незабележим и няма да ви се налага често освежаване.

Изберете формула с амоняк, но обогатена с масло от макадамия. Такава боя ще подхранва косата и ще осигурява интензивен цвят.

Може да се спрете и на цвят, който придава блестящи, златисти отблясъци на косата.

Подгответе косата

Преди да пристъпите към промяна на цвета, се погрижете да предпазите косата от химичните съставки на оцветителя.

Нашия съвет за боядисване на косата: Изберете палмово или бадемово масло. Можете да ги откриете в аптеките. Те възстановяват капилярните тъкани и предпазват от накъсване фината и изтощена коса. Също така е препоръчително да не миете косата си ден-два преди боядисването, за да се фиксират по-лесно пигмените…

Може да се снабдите и със спрей или тоник за суха и боядисана коса. С екстракт от полски хвощ и комплекс за блясък. Такива спират косопада, запазват цвета и придават блясък.

Спазвайте указаното време

Успешното боядисване се дължи най-вече на това простичко правило. Не пристъпвайте към процедурата, ако не разполагате с необходимото време.

Нашият съвет:

Прочетете внимателно упътването и най-важното – спазвайте стриктно посоченото време за изчакване. В противен случай не само че няма да постигнете желания резултат, но може и да навредите на косата си.

Спрете се на боя, която осигурява 100% цвят и придава здрав вид на косата благодарение на наситените оттенъци на боята с влачен в опаковката серум

Улеснете фиксирането на пигментите

Трайността на боядисването зависи от задържането на оцветяващите съставки върху косъма. Колкото по-здраво са закрепени върху него, толкова по-дълго ще издържи непроменен новият цвят, без да придобие неприятен зеленикав или оранжев оттенък.

Нашият съвет:

За да увеличите ефикасността на използваната, след като приключите нанасянето й, обвийте косата си с прозрачно фолио. При боядисване на косата, може да използвате, също така шапка за баня.

Снабдете се и с крем шампоан. Такъв ще улесните проникването на екстракти, които възстановяват сухата и увредена коса

Използвайте продукти за боядисана коса

Когато променяте цвета й, се налага да прилагате и специално разработени за целта шампоани, маски и балсами. Това е необходимо, за да запазите блясъка и здравината на косъма, както и трайността на оцветяването.

Нашият съвет:

Използвайте балсам за боядисана коса от една и съща гама, тъй като те комбинират съставки, които се грижат не само за цвета на косата, но и за нейното добро състояние. Не забравяйте и допълнителните грижи, особено ако използвате често сешоар. Под формата на млека или лосиони, които се нанасят в краищата на косата, те я предпазват от изтощение, а косъма — от накъсване.

Разредете измиванията

Не бива да се прекалява с шампоана, тъй като себумът по естествен начин предпазва скалпа от възпаления.

Нашият съвет:

Ако косата ви не се омазнява много бързо, не я мийте повече от 2 пъти седмично.

Шампоан с червена боровинка и масло от арган за боядисана коса, защитава косъма и удължава трайността на цвета.

Балсам с бира и житни екстракти връща блясъка и защитава цвета на косата.

Може да използвате шампоан обогатен с екстракт от нар и пасифлора. Той ще съхранява цвета на косата, ще придава свеж и блестящ вид продължително време.

Прилагайте подхранващи маски

Мръсната околна среда кара косата да изгуби блясъка си и ускорява загубата на оцветяващите пигменти.

Нашият съвет:

Прилагайте подхранваща маска веднъж седмично. Тя ще хидратира косъма, ще изглади люспичките му в дълбочина и ще предотврати загубата на пигменти. По този начин боядисването ви ще издържи по-дълго.

Маска за директна грижа е създадена така, че да осигурява бляскави, живи, наситени цветове и здрав вид на косата.

Изберете грижа за ежедневна употреба за по-бързо разресване. С нея, косата лесно ще се разплита, а цветът ще е защитен за 24 часа.

Може да си набавите и интензивна маска за боядисана коса. Тези видове са подхранващи и проникват дълбоко, като спомагат за съхраняване на цвета.

Вижте и тези 10 въпроса около грижата за перуки.

 

 

 

 

 

Copy link