Диета с полезните мазнини

полезните мазнини отслабване

4 важни мазнини в храни, които трябва да включва пролетната диета!

Пролетта настъпи, а с нея всеки търси начин да се разтовари от обилното зимно похапване.

Според проучвания проведени от диетолози в Америка са открити множество хранителни продукти, съдържащи здравословни мазнини.

По тяхната теза, за да отслабнем здравословно, трябва да намалим мазнините, като се придържаме към известни правила и норми за хранене. Така например, при ежедневно хранене от 2000 кал трябва да бъдат приемани не по-малко от 22 до 33 г полезни мазнини. Ето и примерна таблица показваща рейтинга на полезни мазнини:

Авокадо – една от полезните мазнини

Нарязано на парченца съдържа 240 калории и 22 гр. Мазнини. То е полезно и богато на мононаситени мазнини и благоприятства сърдечните функции. Съдържа много фибри и витамин Е.

Бадеми – втора храна съдържаща полези мазнини

В 30 грама от тях има съдържание на 14 гр. мазнини и 164 калории. Те понижават холестерола и спомагат за редукция на телесната маса. Богати са на магнезий, калций, витамини Е и мононаситени мазнини.

Зехтин – каква по-добра, здравословна мазнина за организма от него!

Само 2 суп. л. от него имат съдържание на 28 гр. Мазнини и 240 калории. Допринася за борба с онкологични заболявания, естествен антиоксидант е и в състава си съдържа олинова киселина.

Натурален шоколад и той е в списъка „Полезни мазнини“

30 гр. Съдържат 9 гр. Мазнини и 136 калории. Действа ефективно като антиоксидант, защитава артериите и кръвоносните съдове. Сравнен с млечен шоколад има няколко пъти по-ценни съставки и действие. Натурален шоколад се произвежда от какаови зърна и колкото по-наситен е цвета на какаото, толкова по-тъмни са блокчетата.

Големите почивки между храненията са вредни за организма ни и най-вече за стомашния сок.

Гладният човек губи контрол над насищането и се храни двойно, без да осъзнава грешката си.

Сладкото увеличава усещането за ситост, поради повишените нива на гликоза в кръвта, така ще намали усещането за глад и ще предпази гладния от преяждане.

В практиката е доказано, че дори шоколадът, хляба или други смятани за вредни вкуснотии могат да помогнат диетата. Приемът на алкохол също не е изключен, но тук не бива да забравяме мярката.

Специалистите съветват, вълчи глад да се засища с банан, парче шоколад или лъжица конфитюр!

Количествата на погълната храна са най-водещия критерии в борбата за сваляне на килограми.

Едно парче шоколад не може да навреди на талията, а ако при това двигателната активност е на ниво – стълби, ходене пеш, разходки, домакинстване, повода за притеснение е съвсем изключен.