Диета с млечни продукти

млечна диета

Диета с млечни продукти

Диетолози и фитнес инструктори са на мнение, че с млякото не само подсилваме организма си, но с диета с млечни продукти, даряваме, така важните протеини. Предлагаме ви приятен начин за отслабване, който да подсили имунитета, да пречисти организма и да тонизира тялото. С тази така „светкавична” диета, само за 2 дни и ще отслабнете с 1 до 2 кг. Тя е лесна за изпълнение, струва евтино и всеки може да си я позволи.

За начало се препоръчва прием от 2 л. мляко дневна дажба. То може да се разпредели на равни порции през целия ден и да се пие в различни моменти, при усещане за глад.

Диета с млечни продукти може да прави всеки:

Всеки, които не страда от непоносимост към лактозата в млякото.

Млякото в диетата трябва да е обезмаслено, а за разнообразие може да се смесва с билкови отвари, прясно цедени фрешове и без подсладители. Приемът на мляко не бива да е с много топло или много студено такова, за да не натоварва излишно стомаха.

Диета с млека може да се съчетава

Лесно се комбинира с портокал, ягоди, банани, стафиди и др. сушени или пресни плодове.

За по-голямо разнообразие в млечната диета се разрешава и приготвяне на ниско маслени млечни десерти. В последните могат да се добавят желатин, подсладител, нишесте, овесени ядки и други. Може да приготвяте палачинки, крем-карамел, крем нишесте, пудинг и други десерти по познатите рецепти, но замествайки захарта с диетична и млякото задължително да е обезмаслено.

Диета с млечни продукти може да е разнообразна

Интересни и много вкусни са млечните десерти с цедено ниско маслено кисело мляко или кисела сметана.

Така с диета на млека – плодови, кисели и пресни може да се свалят за 5 дни до 6 кг.

Млечна диета:

С диета на млека, могат да се ползват до 10%, съдържание на мазнини, а режимът може да е комбиниран с:

Закуска: 1 плод-портокал и 1 сухар.

Обяд: 1 плод по избор, 2 сухара, 1 твърдо яйце, 150 гр. кисела сметана

Вечеря: 2 яйца, 2 домат, ½ зелена салата, 2 сухара, 2 кофички по 150 гр. кисела сметана.

През целият период на диета закуската може да се спазва в споменатия ред. За обяд, менюто може да се разнообрази с риба или задушено. Вечерята може да е допълнена с чисто месо и задушен зеленчук.

Научете и за диета, според кръвната  група.