Диета с кефир

диета с кефир

Кефирът е много ефективен продукт

Той помага за премахване на излишните килограми, затова и с него може да се прави диета с кефир. С негова помощ, може бързо да се отървете от излишните килограми, без да нарушавате чревната микрофлора, която страда от почти всяка диета.

Положителният ефект на кефира, върху лигавицата на храносмилателната система се обяснява с високото съдържание на млечнокисели бактерии в него. Такива регулират работата на стомашно-чревния тракт. Има много диети, базирани на кефир. Със съдействието на zasporta.com ви предлагаме, да видите най-ефективните методи за отслабване с помощта на този продукт.

Кефирна диета номер 1

Този метод за отслабване е много прост и дори приятен. Размерът на загубеното тегло зависи от продължителността на диетата.

Диетична схема

1-ви ден – яжте любимите си храни (разбира се умерено).

2-ри ден – дневната дажба се състои от 1-2 литра кефир, нищо друго не е позволено да се яде или пие.

Редувайте по 1 и 2 дни, докато загубите желаното количество килограми.

Кефир за разтоварване

Вариант на разтоварващата монодиета. Изисква воля – жилава, но ефективна.

Диетична схема

Продължителност 3 дни. През цялото това време пийте 1-1,5 пресен кефир всеки ден. По-добре е да го разделите на 5-6 дози и да го използвате едновременно. Чувството за глад често ще ви измъчва, но резултатът ще е минус 3-4 кг.

Деветдневна диета с кефир

Това е доста труден вариант, на който само много силна мотивация ще ви помогне да устоите. И все пак, не губете кураж. Какво обещава диетата ли. Има няма с тази диета ще свалите минус 9 кг за девет дни. Много е важно, да излезете от режима си правилно. Тук е важно да не си позволявате да се нахвърляте над забранената, преди това храна. Помнете: храносмилателната система може да е много силно увредена.

Диетична схема

Диетата е разделена на три фази, всяка с продължителност от три дни. Първите три дни: кефир 1% мазнина във всяко количество, 100 г варен ориз, без сол. Също така трябва да пиете поне 2 литра чиста вода дневно.

Втората тридневна фаза: същият 1% кефир плюс 100 г пилешко месо, сварено, без сол. И отново много вода.

Последните три дни: обичайният и вече обичан (или може би обратното) кефир и пресни ябълки в неограничени количества. Не забравяйте да пиете вода. Водата ще ви помогне за премахването на токсините, които се отделят особено интензивно по време на всяка диета.

И щом вече знаете няколко кефирни диети, време е да научите за ползите и вредите от кефирната диета

Ползите и вредите от диета с кефир

Правилата за приемане на храна, където основният продукт е ферментирал млечен продукт (кефир), се наричат ​​кефирна диета. Подобна диета е най-ефективна в борбата с наднорменото тегло. И така, преди да изберете тази диета, трябва да се уверите, че няма да имате  противопоказания, които да доведат до здравословни проблеми.

По право, приемана за отслабване, тази диета е предназначена за редовни седем дни. По време на този период е възможно да се загубят до седем килограма излишно тегло. Именно ниското съдържание на калории в кефира прави възможно отслабването в резултат на изгарянето на мазнини. Тази диета е доста строга, въпреки че не се счита за монодиета. Това е така, защото през целия период, освен кефир, може да ядете и други продукти, съвместими с ферментирал млечен продукт. Основното е, че те са нискокалорични и в малки количества.

Важен момент е изходът от диетата, всичко трябва да е изключително меко и без излишък на храна. Всичко това се прави, за да не се натрупа излишно тегло за краткия период от време, при това с двойна скорост. Освен това, след завършване на диетата, най-добре е напълно да се елиминира използването на печени изделия, сладкиши и мазни храни или да се намали до минимум, поне през първите няколко седмици.

Базирайки се на името на диетата не е трудно да разберете, че основният продукт е кефирът. Тази ферментирала млечна напитка се произвежда, чрез ферментация (ферментирало мляко или алкохолна ферментация) на основата на пълномаслено или обезмаслено краве мляко. Кефирът съдържа най-доброто съотношение на мазнини, въглехидрати и протеини, а пряко млечнокиселите бактерии се считат за основа на неговите лечебни свойства.

Диета с ферментирали продукти

Ето защо тази диета, освен че прави възможно отслабването, насърчава елиминирането на токсините. Тя, също е отлично средство за борба с нарушаването на чревния микробен състав.

Диети с ферментирал млечен продукт, чийто срок на годност не надвишава четиринадесет дни имат за индикаторът на последното датата на опаковката. В такъв случай, най-добре е да се консумира кефир в първите дни на производство му.

Съдържанието на мазнини в кефира трябва да е един процент. Съдържанието на калории в сто грама от продукта, трябва да е четиридесет килокалории.

В допълнение, че диетата помага в борбата със затлъстяването, тя има и редица други предимства.

Още предимства от диета с кефир:

Ниско съдържание на въглехидрати;

Нисък показател за енергийната стойност на храната;

Ниско съдържание на мазнини;

Много добър ефект над сърдечно-съдовата система;

Подобрява метаболитните процеси в организма;

Нормализира състоянието на чревната микрофлора;

Предотвратява появата на запек;

Извежда излишната течност от тялото;

Лесно се понася, липса на силно чувство за глад.

Вреда от кефирната диета:

И, както всяка друга диета, кефирът също представлява опасност за организма . Това, при условие, че не се придържате към всички правила за консумация на храни.

Той е в състояние да навреди на хората, които имат заболявания на стомашно-чревния тракт и сърдечно-съдовата система. Освен това има лош ефект, върху организма, защото провокира висока киселинност.

Този ферментирал млечен продукт има подчертано слабително свойство. Това ще рече, че може да предизвика стомашно и чревно разстройство.

Диетолозите препоръчват да се избягват дългосрочни диети от този сорт. През този период тялото не получава всички важни витамини, микроелементи, фибри, а това от своя страна води до общо влошаване на метаболизма и намаляване на защитните функции на организма.

Диета в седем дни с кефир:

Първият ден – позволено е не повече от един и половина литра кефир и сто грама картофи (варени или печени);

Вторият ден – не повече от един и половина литра кефир и сто грама нискомаслена извара;

Третият ден – не повече от един и половина литра кефир и сто грама говеждо месо (варено);

Четвъртият ден – не повече от един и половина литра кефир и сто грама пилешко филе (варено);

Петият ден – не повече от един и половина литра кефир и сто грама риба (варена);

Шестият ден – не повече от един и половина литра кефир и сто грама плодове (всички с изключение на банани);

Седми ден – разрешена е само вода.

През целия ден можете да използвате не повече от един и половина литра кефир. Желателно е този обем да се раздели на няколко приема, най-добре на шест и да се пие на равни интервали.

Също така, за периода на диетата е най-добре напълно да се изключи употребата на сол, захар, кафе и чай (черен). Позволено е да се пие билков чай ​​и вода (не газирана).