Джинджифилът – ползи

Ginger

Джинджифилът е подправка за младостта

Джинджифилът е ориенталска подправка и лечебно растение. Какви тайни се крият в това растение, предлагаме ви сега да научите:

Джинджифилът е донесен из Европа, преди много векове, като подправка. Той идва от тайнствения Изток.

Какви свойства се крият в това ориенталско растение?

Ginger

Защо е толкова ценен на Изток

Според своите лечебни свойства джинджифилът се приравнява на изток с корен от женшен. В Страната на изгряващото Слънце, така се нарича коренът на живота. В древни времена коренът на това прекрасно растение се е използвал в медицината за лечение на почти всички болести от змийски ухапвания. Какво ли са знаели лечителите от изтока за това растение?

джинджифил

Каква е тайната на лечебните му свойства

Всичко е много просто. И днес можем да разберем тайната на това невероятно растение.

Тайната на джинджифила е в неговите антиоксидантни, противовъзпалителни, заздравяващи рани, бактерицидни свойства. Също така, той перфектно тонизира тялото, активира умствената дейност, успокоява нервната система, подобрява храносмилането и помага за справяне с гаденето. Неговата уникална способност е да премахва токсините от тялото и да помага на организма да се справя с отравянето. Той може да удължи младостта. Нито една друга ориенталска подправка няма толкова изразени лечебни свойства като джинджифила. Ежедневното използване на джинджифил в готвенето не само ще добави подправка към ястията, но и ще излекува тялото ни.

Този корен се използва широко и в козметичната и фармацевтичната индустрия. Той лесно може да се намери в много препарати, базирани на екстракт от това прекрасно растение.

Джинджифилът е подправка, която прави тялото ни по-младо, по-красиво, по-здраво.

Защо пък да не се възползваме от опита на древните източни лечители. Те са наясно, че хапването на джинджифил може да ни гарантира здравословен и дълъг живот…