Детоксикация и здрав имунитет

Детоксикация и здрав имунитет

4 идеи да увеличиш циркулацията в тялото за по-добра детоксикация и имунитет

Вероятно много по-лесно ще е да те убедим, че да поддържаш теглото си в норми е далеч по-лесно. Избери това, отколкото да се учиш тепърва на здравословни хранителни навици.

Въпреки това избрахме метод, с който да насочим вниманието ти към 6 алтернативни начина, с които да подобриш циркулацията на кръвта в тялото, а с това да подобриш детоксикацията и имунитета си. Ето и как да стане това:

Ясно е, че оправдания от типа: „нямам време за спорт“

Подобни са присъщи на много хора днес. Няма и да се опитваме да те убеждаваме в противното. Най-малкото, защото ако сама не си го поставиш като задача, няма да има добър резултат. За сметка на това може да приложиш/съчетаеш полезно и приятно.

Вместо да се излежаваш, през почивните дни във фотьойла и да сменяш каналите на телевизора или да се ровиш в куп безсмислени неща в Интернет, излез на разходка или организирай пикник със спортни елементи. За целта вземи и децата, мъжа и приятелки.

Ако нямаш деца може да съчетаеш забавата с децата на своите приятелки. Един път седмично подобно занимание ще подобри обмяната на веществата ти, сърцето ще бие по-ритмично и сама ще се увериш, колко много енергия си разходила в края на деня.

Направи някоя промяна в живота си

Тук, не говорим за велики неща, не, че не си способна на тях, но дори малките неща могат да те накарат да се чувстваш по-щастлива и да живееш по-здравословно.

Замени довчерашното меню с храни богати на фибри, целулоза и витамини. Трудносмилаемите зеле, моркови, тиква и други сезонни плодове и зеленчуци. Те не само ще пречистят тялото ти от токсини, но и ще подобрят защитата му и ще ускорят метаболизма.

Вземай хладен душ

Научно е доказано, че когато на тялото му е студено, то се опитва да разходи повече енергия, разходвайки и по-големи запаси от наличната, за да стопли всеки орган.

Предвид, че есента не е най-подходящия момент за подобен експеримент, те съветваме да редуваш душовете със струя топла и струя студена вода. Така и ще калиш организма си за предстоящата зима.

Освежи дома си с есенно почистване и преподреждане на гардероба!

Ако имаш възможност за някое и друго козметично ремонтче няма да сгрешиш. С многото физическа активност в дома си със сигурност ще свалиш излишните килограми. При това ще си подготвена за зимата с напълно обновен дом.

Всяка физическа активност ти помага да гориш калории, като ускорява ударите на сърцето и подсилва притока на кръв до всяка клетка.