Девет продукта, които предизвикват неприятната миризма на тялото

неприятната миризма на тялото

Неприятната миризма на тялото се причинява от комбинираното действие на потните ви жлези, кожата и бактериалната активност.

Този процес обикновено причинява хормонални или метаболитни нарушения, въпреки че може да е причинен и от някои видове заболявания или консумацията на определени лекарства.

Продукти, които предизвикват неприятната миризма на тялото

Много хора смятат, че потта е основната причина за миризмата на тялото. Истината е, че много микроби, мръсотия и комбинация от определени храни във вашата диета могат да го предизвикат неприятна миризма на тялото.

Девет храни, които причиняват миризма на тялото

Последният компонент може да промени pH на тялото ви, причинявайки прекомерни нива на киселинност, които затрудняват елиминирането на токсините. Всичко това води до неприятна миризма.

Наред с това някои храни съдържат силни вещества, които се отделят, чрез потта и могат да причинят лош дъх.

Знаете ли, за какво става въпрос?

Предлагаме ви списък с девет храни, които причиняват миризма на тялото

  1. Чесън

Има много хора, които предпочитат да избягват чесъна, тъй като силната миризма се задържа в продължение на няколко часа.

Наред с това летливите серни съединения в чесъна могат да причинят лоша миризма. Това вещество се абсорбира от белите дробове и попада в кръвта след храносмилане. Това се предизвиква от дишането и кожата, които отделят неприятната миризма.

 

  1. Рафинирана захар

Бонбоните и всякакви продукти, приготвени с рафинирана захар, могат да причинят промени в нивата на киселинност на тялото. Те имат силата да променят температурата на тялото, а също и да предизвикат неприятна миризма.

Бактериите се хранят със сладкиши. От прекомерното им възпроизвеждане ще забележите и ускорена ферментация и силна миризма.

  1. Подправки

Подправките, по-специално кърито и семената от кер. кимион, предизвикват лош дъх, и миризма на тялото. Когато консумирате, сярните газове, които усвоявате се отделят, през порите.

Въпреки, че се абсорбират правилно, понякога остават в кръвта, за да се освободят по-късно.

  1. Хидрогенирани масла

Хидрогенираните масла са масла, които се използват за приготвяне на нездравословни пържени храни и торти.

Те са не само основната причина за затлъстяването, но и са свързани с миризмата на тялото.

Този вид мазнини затруднява храносмилането, чрез отрицателно взаимодействие с други храни, които се обработват в червата ни.

  1. Свинско месо

Пасти, колбаси, бекон и други свински продукти могат да повишат киселинността на стомаха и да причинят газове.

Те се разграждат много бавно в храносмилателната система, поради високото съдържание на мазнини и химикали. Те разрушават метаболизма, чрез токсините в тях.

  1. Червено месо

Протеините, съдържащи се в червеното месо, са трудни за усвояване от организма. Могат да останат в червата в продължение на няколко дни, което увеличава вероятността от ферментация и появата на неприятна миризма на тялото.

Хората, които ядат по-малко порции червено месо на седмица, имат по-слаба миризма на пот от тези, които ги консумират редовно.

Наред с това намаляване количеството на червено месо в диетата, помага да се избегнат газове и възпаления на коремната кухина, както и запек.

  1. Аспержи

Въпреки че е много здравословна храна, аспержите могат да причинят силна и кисела миризма на урина, чрез естественото разлагане в организма.

Този ефект се проявява само при някои хора, които имат генетично предразположение да произвеждат и възприемат определени миризми.

  1. Алкохолни напитки

Хората, които пият прекомерно, имат неприятна миризма на кожа и при дишане. Организмът обработва алкохола като токсини, така черният дроб е отговорен за неговия метаболизъм.

Почти 90% се превръща в оцетна киселина – нетоксично вещество, което се отделя от тялото заедно с други излишни течности и соли.

Останалата част, която остава в кръвта, се отстранява през белите дробове, при нормално дишане или през порите на кожата под формата на пот.

Неприятната миризма на тялото

  1. Лук

Бактериите унищожават сярните аминокиселини, съдържащи се в лука, което отделя миризливи летливи вещества като сероводород, метил меркаптан и диметил сулфид.

Тези серни съединения се абсорбират в кръвта и достигат до устата, стомаха, червата и черния дроб. Те се транспортират и до белите дробове, където ако се натрупат в големи количества, могат да създадат силна миризма, когато издишваме.

Ако имате неприятна миризма на тялото, въпреки добрата хигиена и доброто здраве, е възможно някои от храните да са виновни.

Опитайте се да намалите консумацията им!