Грижи за косата през есента

косата есента

Знаеш ли, че есента е сезонът, в който косата започва да капе като есенни листа?

В този процес няма нищо лошо или не естествено. Всъщност проблем е, ако паднат над 100 косъма дневно.

От естествената гледна точка есента е сезон, в който не само листата на дърветата застигат земята, но и козината на домашния любимец се проскубва.

Ако имате котка или куче, навярно сте усетили този период като натоварващ и трудоемък. Това е така, както по отношение хигиенизирането, така и самата грижа.

Като към всички косми в дома и колата, прибавим и твоята коса, всичко излиза извън релси.

Какви грижи за косата през есента да полагаме?

За да освежите косата си, предлагаме ви няколко тактики. Те ще помогнат да се предпазите.

Имайте предвид, че есенното падане на коса се дължи, както на новия сезон, така и в резултат, следи от изминалия летен сезон.

Все пак шапки, излагане на косите на пряка слънчева светлина, много и често мокрене и други са първите фактори.

Липсата на блясък, изтощени краища, късащи се връхчета и като капак окапване на косата, с изтегляне на кичури. Всичко това ще стресне и най-смелите дами.

Ето как да се справите с проблемите по косата през есента:

  1. Преди видимо да започнете да оредявате косата на главата си вземат мерки. Допълнителните хранителни надбавки, витамини и минерали ще намалят липсата в тялото. Така косата няма да се повлияе от вече намаляващото сезонно разнообразие плодове и зеленчуци, на което сте свикнали в лятото.
  2. Добре е да се грижите за косата с природни средства – маски от различни билки, отвари и дори храни от хладилника могат да бъдат силни стимуланти за косите. Много подходяща маска за спиране на косопада е тази на щипка боб (продава се по аптеките, под формата на смлени билки), пчелен мед (може да восък) и домашна ракия (може да замените с алкохол от аптеката). Всичките съставки се изсипват в пластмасова и непрозрачна купа, която се затваря плътно и оставя в тъмно и хладно място (кухненски шкаф). След 15 дни извадете купата, прецедете сместа и с полученият разтвор, квтривайте главата един път седмично. Екстрактът е достатъчно мощен начин да се спре косопада, да се подхрани и подсили косъма, да се придаде мекота на прическата.
  3. И като стана дума за прическа, есента е най-подходящият момент да спрете цъфтежа на краищата. За целта предварително посетите фризьор. Не е нужно да режете много от косите, за да имате отново, мека, гладка и здрава коса.

Винаги може да вмъкнете още свежи идеи за грижа по косата, но тези са идеален старт в есента.