Грижа за лицето по време на бременност

Грижа за лицето по време на бременност

Каква грижа за лицето при бременност да полагаме?

Красивата кожа винаги радва притежателя си, затова и самата грижа за лицето при бременност не е за подценяване. И така, дори природните дадености могат да се провалят по време на важен и решаващ период от живота на жената до самото раждане на дете.

Хормоналният фон се променя, настъпват промени в тялото. Алергичните реакции към някога любимите храни невинаги добавят плюс към настроението. И въпреки, всички промени, които настъпват с женското тяло, всяка бъдеща мама иска да бъде красива жена. Това означава да е желана, което е много важно по време на бременност.

Грижа за лицето по време на бременност

Грижите за лицето по време на бременност не трябва да са твърде активни. Скъпите кремове и маски могат да предизвикат непредсказуема кожна реакция. Не трябва да се използват кардинални козметични процедури.

бременност и грижи

Какви грижи да полагат бременните жени за лицата си?

Можете да изпробвате с някои налични средства у дома. С тяхна помощ може да положите грижи за кожата на лицето, без много усилия. Например, водороден прекис. Ако навлажните с него памучен тампон и разтриете лицето си, ще чуете леко съскане. Пероксидът „намира“ и дезинфекцира всички възпаления и нагноявания по кожата. Помага за облекчаване на акнето, изравнява тена на лицето. Ако редовно избърсвате зоната над устните с пероксид, може да се отървете от нежелания мъх. Космите просто ще избледнеят или ще спрат да растат.

Яйчният белтък е чудесна помощ при акне и пустули

За целта ще ви трябва бяла салфетка и едно яйце. Отделете протеина от жълтъка и го намажете със салфетката. Поставяме го върху проблемната зона, покрийте отново с протеин. Изчакайте салфетката да изсъхне и я отстранете. Всички замърсявания се от запушените пори ще останат, върху салфетката. След това избърсвайте лицето с жълтъка и измийте с хладка вода.

Лайката има противовъзпалителен ефект

За целта залейте шепа лайка с чаша вряла вода и втривайте в кожата на лицето за една нощ. Нежното естествено действие ще помогне на кожата да изглежда здрава и тонизирана.

маски за бременни

Кожата ще стане мека и кадифена, след маски с мляко или заквасена сметана

Лицето трябва да се втрие с мляко или заквасена сметана, да се остави за няколко минути и след това да се измие. Ефектът ще бъде видим веднага, но оставянето на маската не се препоръчва. Кожата може да се стегне.

Вместо скраб от магазина, можете да си направите домашен

За целта внимателно втрийте обикновената захар наполовина със заквасена сметана в кожата на лицето и оставете за 2-3 минути. След това измийте.

Медът също е в състояние да изравнява тена, при това лекува рани

За да го приготвите, загрейте леко в микровълновата и нанесете с леки масажни движения, върху лицето за около 20 мин. След това отмийте. Медът ще подхрани кожата, тъй като прониква дълбоко в порите. Може да се използва вместо подхранваща маска, след скраб.

Отделете време да замразите кубчета лед

Направете от тях инфузия с лайка, невен, градински чай, жълтурчета, алое или минерална вода. Те могат да се използват за избърсване на лицето през нощта. Правят се лесно, просто и най-важното удобно.

Бременността е специално състояние на женското тяло. И все пак, дори по време на това жената трябва да остане красива и да не забравя да се грижи за себе си.