Голямото отслабване или диета след празниците

Диета след празниците

Питаш се, защо ти е диета след празниците?!

Искаш ли, дори след поредицата коледни и новогодишни празници да си с един размер по-слаба?

Искаш ли да се сбогуваш с подутия стомах, да изваеш плосък корем и да се радваш на прекрасна фигура всеки ден?

Само за една седмица това може да е сбъдната мечта, а чувството за ефирност и лекота твои съюзник.

Предлагаме ти няколко тактики и важни правила, които да ти гарантират постоянен резултат. С тяхна помощ ще можеш да си върнеш не само симпатиите и погледите на околните, но и тонуса в духа и тялото.

Голямото отслабване започва сега!

Ето и нашата диета след празниците

Защо трябва да правим диета

Ясно е, че щом се задава топлото време трябва да свалим натрупаните няколко килца отгоре. Сега само излагането на глад не е решение, трябва изцяло да сменим хранителния режим и да съчетаем със спорт. Само физическата активност ще ни помогне да поддържаме добра форма и да стопим излишните мазнини.

На какво се дължи постоянният резултат

Храната, която хапваме през зимата е нездравословна, пълна с мазнини и лоши въглехидрати, които се натрупват под форма на мастни депа, с цел да ни предпазят от студа. Наред с неправилното хранене влияние за излишните килограми има и стресът. Последният действа на правилното храносмилане, а в резултат от него мозъкът ни произвежда големи количества кортизол, които стимулира инсулина, а той от своя страна натрупва мазнини около талията.

Как да решаваме възникнали проблеми

Трябва да си дадем равносметка, че ако искаме да живеем здравословно, то трябва да наблегнем на три важни аспекта, а те са хранителен, физически и психически. Важно е не само да усвоим правилата в храненето, но и да спортуваме. За тези, на които това не им е приятно, трябва да намерят подходящият спорт, които ежедневно да ги натоварва. Само така можем да свалим от талията до 4 см.

Практикувай спорт, за да избегнеш стреса

Спорта ще помогне не само да свалите излишни килограми, но и да сте постоянно във форма, да имате тонус и да се справите лесно със стреса. Всяка физическа активност спомага за намаляване натрупаните пластове напрежение.

Какво е важно за храната

В седмицата, в която сме на диета от значение е балансираното хранене. То трябва да е придружено от режим с поне 3 яденета в деня, които да дават нужното засищане на организма.

Каква храна да приемаш

Храната трябва да е достатъчно богата на всички необходими съставки. В нея трябва да има както витамини и минерали, така и нишесте, протеини, сушени плодове и зеленчуци, а също и важните за усвояването им мазнини (под формата на зехтин).

Добрите маниери в храненето

Спокойствие, достатъчно време за сдъвкване и смилане на храната, приятната обстановка играят важна роля в отслабването. Добре е да знаем и, че на мозъкът са му нужни поне 20 минути, за да стигне до него информация, че в стомахът е постъпила храна. Бързото хранене, нездравословната среда оказват влияние и създават усещане за незадоволеност.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *