Голямото отслабване или диета след празниците

Диета след празниците

Питаш се, защо ти е диета след празниците?!

Искаш ли, след поредицата коледни и новогодишни празници да си с един размер по-слаба, заеми се с твоята диета след празниците?

Искаш ли, да се сбогуваш с подутия стомах, да изваеш плосък корем и да се радваш на прекрасна фигура всеки ден? Започни диета за корем!

Само за една седмица това може да е сбъдната мечта, а чувството за ефирност и лекота твои съюзник.

Предлагаме ти няколко тактики и важни правила, които да ти гарантират постоянен резултат. С тяхна помощ ще можеш да си върнеш не само симпатиите и погледите на околните, но и тонуса в духа и тялото.

Голямото отслабване започва сега!

Ето и нашата диета за отслабване:

Защо трябва да правим диета

Ясно е, че щом се задава топлото време трябва да свалим натрупаните килца . Сега, само излагането на глад не е решение. Трябва изцяло да сменим хранителния режим и да съчетаем със спорт. Само физическата активност ще помогне да поддържаме добра форма и да стопим излишните мазнини.

На какво се дължи постоянният резултат

Храната, която хапваме през зимата е нездравословна! Тя е пълна с мазнини и лоши въглехидрати, които се натрупват под форма на мастни депа, с цел да ни предпазят от студа.

Наред с неправилното хранене влияние за излишните килограми има и стресът. Последният действа на правилното храносмилане, а в резултат, мозъкът ни произвежда големи количества кортизол. Последният стимулира инсулина, а той от своя страна натрупва мазнини около талията.

Как да решаваме възникнали проблеми

Трябва да си дадем равносметка, че ако искаме да живеем здравословно, то трябва да наблегнем на три важни аспекта. Те са хранителен, физически и психически.

Важно е не само да усвоим правилата в храненето, но и да спортуваме. За тези, на които това не им е приятно, трябва да намерят подходящият спорт, които ежедневно да ги натоварва. Само така могат да се свалят от талията до 4 см.

Практикувай спорт, за да избегнеш стреса

Спорта ще помогне не само да свалите излишни килограми, но и да сте постоянно във форма. Благодарение на него ще имате тонус и ще се справите лесно със стреса. Всяка физическа активност, спомага за намаляване натрупаните пластове напрежение.

Какво е важно за храната

В седмицата, в която сме на диета от значение е балансираното хранене. То трябва да е придружено от режим с поне 3 яденета в деня, които да дават нужното засищане на организма.

Каква храна да приемаш

Храната трябва да е достатъчно богата на всички необходими съставки. В нея трябва да има, както витамини и минерали, така и нишесте, протеини, сушени плодове и зеленчуци. Важни са също и усвояването на мазнини (под формата на зехтин).

Добрите маниери в храненето

Спокойствие, достатъчно време за сдъвкване и смилане на храната, приятната обстановка играят важна роля в отслабването. Добре е да знаем и, че на мозъкът са му нужни поне 20 минути, за да стигне до него информация, че в стомахът е постъпила храна. Бързото хранене, нездравословната среда, оказват влияние и създават усещане за незадоволеност.

Ето как, знаейки тези неща, вече не само ще си казвате тайничко: „Искам да отслабна„, но и ще действате смело!