Годжи Бери: ефективни ли са за отслабване

годжи бери

Годжи Бери: ефективни ли са за отслабване?

Годжи Бери – нов моден бум сред момичетата, които искат да отслабнат. Няколко пъти в годината дамите получават най-новия революционен начин за отслабване. В същото време всеки път отслабването на теория става все по-лесно.

Lycium barbarum – продукт, който позволява не само да се отървете от омразните килограми, но и да подобрите здравето си. Експертите казват, че годжи ще помогне за подобряване на зрението, метаболизма, храносмилателната и сърдечната система. Оказва се, че чудо-плодовете, дори удължават живота с няколко години. Решихме да разберем, дали тази информация е вярна или Lycium barbarum е друг маркетингов подход за добри продажби на търговците.

Годжи Бери: Ползи

Чудните плодовете растат в Азия. Най-често се транспортират до нас от Тайланд. Ако отивате в топла страна, може да видите много от тези плодове. Годжи Бери, също се продават в аптеката. Факт е, че този деликатес струва много. Понякога посредниците вдигат цената до десет пъти. Някои приписват невероятни свойства на тези дроби червени плодове. Повечето от тях са много преувеличени. Какво точно представлява Lycium barbarum.

Годжи Бери:

  • благодарение на бета-каротина подобряват зрението;
  • поради високото съдържание на витамин С е отлично средство за укрепване на имунитета и предотвратяване вирусни заболявания;
  • съдържа желязо, което помага за борба с анемията;
  • съдържат антиоксиданти, които помагат в борбата със старостта;
  • подобряват метаболизма и насърчават загубата на тегло.

Всички изброени вещества са част от годжи. Lycium barbarum може дасе сравни с други, нашенски плодове. Такива са къпини, боровинки, череши, ягоди. Те са не по-малко полезни за организма ни от задграничните плодове. Много експерти твърдят, че отслабването с годжи е възможно, заради самата самохипноза.

годжи бери

Как да приемате годжи?

Ако все пак решите да купите годжи, следвайте правилата за тяхното използване. На ден трябва да хапвате не повече от 10 парчета плодове. В крайна сметка, самото годжи е много калорично. Плодчетата му могат да се консумират сурови или варени. За целта залейте 1 супена лъжица сушени плодове с 95 градуса вода. Водата не трябва да се вари. Оставете да ври за 30 минути. Пийте по половин чаша 3 пъти на ден.

За да отслабнете с горски плодове, спазвайте и други правила за здравословно хранене.

  • Изключете брашното, сладкото и пърженото.
  • Не яжте след 18:00 часа.
  • Ако имате възможност да се приберете вкъщи пеша, оставяйки колата на паркинга, направете го.
  • Не пропускайте възможност за плуване в басейна.

Не забравяйте, че не самото зрънце помага за отслабването, а самохипнозата ви. Може да добавите към диетата за отслабване моркови или яйца. Важното е да вярвате в чудодейни свойства на Годжи бери. Lycium barbarum се характеризира с високо съдържание на витамини. Ако имате възможност да купите истинските тайландски лечебни плодове, направете го. Едно е сигудно, годжи няма да ви навреди.