Гимнастика за сърдечно-съдовата система

meditation

Ленивото уелнес упражнение – Гимнастика за сърдечно-съдовата система

Съществуват много видове гимнастики, а една от тях е гимнастика за сърдечно-съдовата система.

Този комплекс от сутрешни упражнения е предназначено за укрепване на сърдечно-съдовата система у човека.

Независимо, дали имате проблеми с тази система или сте на 100% здрави и енергични, добре е да я знаете. Ето и малко повече детайли, относно нея:

Сутрешен гимнастически комплекс

 1) Събуждате се

Не бързайте да ставате, първо подгответе всички части на тялото – разтегнете всички части на тялото във всички посоки с отпадналост и удоволствие. Разтягайте се през целия ден, особено след дълго седене или легнало положение. Приемът на вода е неразделна част от живота. Погледнете животните. Те никога не стават и тръгват, без първоначално разтягане. Първо се разтягат сладко и чак тогава се занимават с ежедневните си дела. Опитайте да достигнете с пета стената, броейки до 7 (магическото число, което носи късмет). Направете това 7 пъти с всяка пета.

медитация

 2) Поемете бавно дъх (през носа)

Бройте до 4. Задръжте дъха си по-дълго. Дишайте, през отворената уста по-дълго, отколкото сте издишали. Колкото по-дълго издишвате, толкова по-добре (7 пъти). При вдишване вдигнете ръце (докато се разтягате), докато издишвате, леко спуснете ръцете по тялото. С това дишане мозъкът се обогатява с кислород, а въглеродният диоксид, който се е образувал по време на задържането на дъха, ще изгори излишните мазнини и ще разшири изхода на белите дробове.

 3) Вдигнете ръцете и краката, пред себе си (90 градуса)

И двата крака или двете ръце, трябва да са леко свити. Поклатете ръце и крака едновременно. Колкото по-дълго, толкова по-добре. Починете 2-3 секунди и повторете това упражнение 7 пъти. Това упражнение се нарича „Хлебарка“. По този начин сте включили в работата всички съдове, особено сърцето, мозъка и дори всички най-малки съдове (капиляри), което е много важно, срещу склероза на мозъчните съдове и на долните крайници с ендартериит. Помага при склероза на съдовете на долните и горните крайници (заболяване Рейно, множествена склероза, ангина пекторис и много други). Правете това упражнение 2-3 пъти на ден. Сами ще видите ефекта.

4) Все още лежите и правите „Златната рибка“

За целта ръце са зад главата, изпънати и леко притиснати една към друга крака, пръсти на краката, правят „пляскащи“ движения (със свързани крака) с бързо темпо. Това се прави наляво и надясно, възможно най-дълго. В същото време тялото ви прави движение като риба, плаващи във водата, в резултат на самата вибрация. Вече знаете – 7 пъти – 2-3 пъти на ден.

 5) Правете упражнения за очи, без да ставате от леглото, с отворени и затворени очи (с по 3 пръста, леко притискащи горните клепачи)

Тук упражненията и тяхното разнообразие, зависят само от вас. Погледнете нагоре и надолу с бързо темпо, ляво и дясно, кръгови движения на очите в двете посоки. Затворете плътно клепачите, мигайте с бързо темпо, повтаряйте 7 пъти подред и 2 пъти на ден. Правете това и ще подобрите не само зрението си, но и тренирате мозъкът. Това е ориентация в пространството. Тя облекчава световъртежа, главоболието, шума в главата.

 6) Все още лежите и напрежението на частите на тялото се редува

За целта стегнете силно ръцете си и ги дръжте в напрежение. Бройте до 3, – освободете; стегнете ръцете и торса си до пъпа и бройте до 3 – освободете. Стегнете цялото си тяло и го поддържайте напрегнато за броката от 7, следва освобождаване. Отпуснете се и си починете за 2-3 секунди.

Не забравяйте, че целият този комплекс от сутрешни упражнения може да се прави 2-3 пъти на ден, през деня. Зависи от вас, как искате да живеете и дали знаете, как да го правите с любов, радост и лекота.

Така сутрешната част от ленивото уелнес упражнение приключи

След това легнете по гръб, както се чувствате удобно

Разтворете леко ръцете и краката в страни, затворете очи и включете чувствата си за изцеление. Сега живеете, без гняв и раздразнение, негодувание и осъждане, претенции и натиск, от и върху другите. Сега сте добри към себе си, към света и околните.

Дишате спокойно

Вдишайте бавно и издишайте бавно 3 пъти. Обичате себе си и целия свят с благодарност към Бог за всички моменти от живота си. Вие сте самото блаженство.

Не забравяйте за водещото:

Откажете се от лошите навици и запомнете правилото на златната среда. Умереност във всичко – храна, напитки, работа, почивка. И, също така помнете за хармонията на живота. Научете се, да я чувате, чувствате и разбирате.

Така, остава само да ви пожелаем успех и радост от живота, с пълно здраве и дълголетие!