Върховата точка при жената

Върховата точка при жената

Знаете ли тези 3 проблема за върховата точка при жената?

Може би, едни от най-неудобните въпроси, за които двойките избягват да говорят са темите свързани – върховата точка при жената!

… Това, което се получава или не под завивките е тема, която на свой ред, сега ще дискутираме…

И тъкмо над тези въпроси избрахме да насочим вниманието на дамите, търсейки някои отговори на проблеми, които често и при много жени се наблюдават. Един подобен въпрос е кулминацията у жената.

Върховата точка при жената

В проведени анкети, някои дами споделят, че изпитват удоволствие, докато правят секс с партньора си, но това сякаш не е достатъчно. По думите им, колкото и приятни да са ласките и колкото, и да трае интимната близост, не могат да достигнат до оргазъм.

Експертите стигат до някои заключения, сред които са:

Психологическата нагласа по време на секса

Не е без значение факта, че психологичната нагласа играе съществена роля. Натовареното ежедневие, в което живеем – стрес, проблеми в работата и у дома могат да понижат либидото. Тогава едва ли след тежък ден, които и да е би могъл да се отпусне и да забрави. Специалистите съветват, когато се отдадем на интимности в завивките да се настроим на тема по-приятни неща. Дори малко фантазиране няма да е излишно в името на единното удоволствие.

Интимната близост

Няма спор, че най-ефективен си остава естествения метод. Според специалистите ако съществува подобен вид проблем в една двойка, то трябва да се говори за него. И двамата партньори са длъжни да участват в справяне с проблема. Много често достигане до оргазма може да е проблем в резултат на недостатъчна възбудимост за жената. Тогава повечето и по-продължителни ласки и закачки под завивките могат да допринесат много за усещанията на жената.

Хормонална дисфункция

В един голям процент от случаите се оказва, че проблемът за липса на върхово удоволствие у жената се дължи на хормонално разстройство. В тези случаи трябва да се потърси мнението на специалист и при нужда да се назначат изследвания. Понякога само малки промени в начина на живот и прием на повече витамини и минерали могат да спомогнат за справяне с проблема. В по-сериозни случаи може да се назначи и терапия с хранителни добавки и психологична консултация.