Възрастови особености за фитнес

Възрастови особености за фитнес

Възрастови особености за фитнес

Ако има желание, човек може да се занимава с всеки спорт и най-вече с фитнес. За тези, които искат да имат красива фигура и здравословен поддържан външен вид, няма ограничения в нищо.

Нашата задача е да ви докажем, че фитнес класовете са достъпни и подходящи във всяка възраст. Ако сте на 20 години, тогава това е идеалната възраст, за да станете стройни и изваяни.

Не се страхувайте да спортувате

Важно е, да опитате и ще получите невероятни открития за себе си в света на спорта. Ако има желание си струва да преодолеете всеки страх и дори да си купите абонамент за фитнес клуб.

Възрастови особености за фитнес

На 20-30 години жените мислят си бъдещия външен вид.

Огледалото сега показва добро отражение, а понякога и много добро. Жената е доволна от всичко и не се интересува от спорт: има нужда да си купи нови дрехи, но няма достатъчно пари, работата отнема много време, новото гадже не звъни за втори ден. За какъв фитнес в такива случаи можем да говорим? Напротив, на тази възраст си струва да помислите за спортни тренировки, защото те безопасно ще повлияят на външния вид в бъдеще.

Активните спортове влияят положително на имунитета, хормоните, либидото и най-важното – ще ви направят силни във физически и емоционален план. Ако успеете да избегнете телесните мазнини до 30 години, тогава най-вероятно никога няма да ги получите. След 40 години отслабването е много трудно, никакви диети не са в състояние да върнат момичешкото излъчване. До 30 години сте млади и пълни с енергия.

В такава прекрасна възраст може да се увлечете, по каквото поискате: танци, ски, кънки, ролкови кънки, тенис, гмуркане, колоездене. Всичко ново, което опитате, ще е възприето от вас и другите адекватно. Ще минат още 10 години и ситуацията ще се промени. Ще имате по-голямо семейство и по-малко време за себе си. Откривате нещо на момента и го правите ваше хоби. Със сигурност вашите деца и съпруг ще оценят усилията ви, а ще станете стимул за тях.

Възрастови особености за фитнес

  • Възрастовият период от 30-40 години за спортуване, вече е малко по-различен от предишния.

Вече сте възрастна дама и имате стабилна работа и семейство. Време е да започнете да живеете в удоволствие, защото времето на постоянна промяна е зад нас, а пред нас стои само стабилността. Огромният житейски опит, ви прави мъдра жена, което е много добре. Но какво да кажем за тялото? Толкова красиво ли е, както преди десетина или години? Едва ли. Излишните килограми навяват за себе си. И все пак, може да се справите! Ти, си умна жена и ще намериш изход от тази ситуация. Не забравяйте, че тялото ви вече не се нуждае от много енергия, така че изяденият излишък се отлага под кожата и не изгаря, както преди. Но това не е основното – движете се повече и се регистрирайте във фитнес клуб, ако не сте правили това преди. Тялото трябва да се движи много, единственият начин да живее пълноценен живот.

На тази възраст е по-лесно да се откажете допълнително парче торта и вече има по-голямо желание да отидете във фитнес клуб, отколкото да отидете на кино. Що се отнася до класовете, най-добре е да комбинирате силовите тренировки с аеробиката. Ще бъде много добре, ако започнете да усвоявате някакъв нов спорт за себе си.

Съсредоточете се върху здравословната диета.

Сами разбирате, че в наше време е доста трудно, но се опитайте да купите най-естествените продукти. Липсата на време ви кара да закусите сандвичи или пица, не бъдете мързеливи и вземете предварително приготвено ястие със себе си. Тялото ще ви благодари със здравословно състояние, че се грижите за него. Научете за здравословно хранене за жени между 30+ и 40+.

Купете си сладък анцуг, така че да ви е удобно да тренирате в него и да отидете във фитнес клуба.

Преобладаващият ви здрав ум няма да ви позволи да пропуснете тренировка. Вече знаете, че всеки урок ви носи удоволствие, морална релаксация и ползи за тялото. Тялото все още е в състояние да издържи значително натоварване, възползвайте се от това. Ако времето позволява, овладейте нов спорт за себе си.

  • Възрастовият период от 40-50 години вече не е млад, но все още е далеч от стария.

Време е да започнете да живеете за себе си, защото децата вече са пораснали и може би сте станали баба. Ако, преди сте се занимавали с фитнес, тогава тялото ви е изглеждало красиво и много приятели са ви завиждат. Децата се гордеят, че имат толкова привлекателна майка. Лесно е да си красив на 20 години, но на 40-50 трябва да полагаш усилия.

Здравето е отлично, но чувствате, че тялото ви старее бавно. Основното е, че душата е млада, което дава стимул за всичко положително в живота. Във фитнес клуб сами може да сте си инструктор. Със сигурност знаете много за фитнеса. Най-често годината има много негативен ефект, върху жената. Кожата става набръчкана и отпусната. Мускулът става по-малък, а мазнините, напротив, се натрупват. Фигурата губи своята женствена форма.

Възрастови особености за фитнес

Фитнесът за отслабване може драматично да повлияе на процеса на стареене

Ако жена тренира, през целия си живот, тогава ще запази мускулите, гъвкавостта и силата си. На тази възраст трябва да се съсредоточите, върху силовите тренировки и да намалите аеробиката, защото тя разрушава мускулите. Изберете упражнения, които укрепват гърба ви, за да избегнете проблеми с гръбнака.

  • На възраст 50+, жената има време за себе си.

Децата са възрастни и не се нуждаят от постоянните грижи на майката. Здравословният начин на живот удължава живота. Настойчивите спортове гарантират привлекателен външен вид и здраве. Болестите ще ви заобиколят. Жените, които са на 50 или повече години, редовно изпълняват аеробни упражнения, практически нямат шанс да развият рак на гърдата и матката. Вие вече не се занимавате с фитнес, защото искате да сте красиви, а защото сега вашето здраве е приоритет за вас.

Отивайки на фитнес, правете упражнения за укрепване на мускулите на гърба, увеличавате силата и издръжливостта. Съгласете се, че когато сте на 55 или 60 години, здравето вече е много по-важно от красотата, затова го поддържайте и привлекателността със сигурност ще се увеличи от само себе си.

За почти всички жени началото на менопаузата е труден период в живота.

Променя се хормоналният фон, което води до влошаване на благосъстоянието: горещи вълни, високо или ниско кръвно налягане, понижено либидо и др.

Фитнес заниманията помагат да се избегнат тези неприятности. Ако този проблем ви притеснява, кажете на вашия фитнес инструктор за това и той ще ви каже точно, какви упражнения трябва да провеждате, за да намалите или избегнете негативните последици от менопаузата.

Ако не може да издържите силни тренировки, не карайте тялото да се напряга толкова. Правете всичко за ваше удоволствие и според способностите си. Особено избягвайте тежко натоварване на ставите. Ако сте нови за фитнес, консултирайте се с вашия лекар относно предстоящите тренировки. Възможно е, да не ви бъде разрешено да използвате големи товари.

Бъдете внимателни към здравето си, не пренебрегвайте препоръката на фитнес инструктор и лекар за конкретни за вас упражнения. Разберете, че ако никога досега не сте правили силови упражнения, началото на тренировката може да бъде плачевно. Лекарят и инструкторът ще изберат за вас на необходимите упражнения и повторения за начални занятия. Те също така ще ви насочат към правилния режим на здравословно хранене за лейди на 50+.