Великден – топ идеи да организираме християнския празник

Великденски идеи

Великден вече е близо, а за да разнообразим дома, да внесем празничната християнска хармония в него трябва да свършим това онова. Предлагаме ви няколко изпитани идеи, които ще помогнат да украсите къщата си в свежи нюанси и да обърнете специално внимание на трапезата.

Великден

Великденска трапеза

Тя трябва да е богата, пъстра и красива, а обиколката на магазините може да е от полза за всяка примерна домакиня. Великденските аксесоари ще подобрят домашния уют и празничната обстановка.

великден

Заек за Великден – празничната маса!

Когато човек направи нещо със собствени ръце, това нещо придобива по-голяма сантиментална стойност. Традиционната украса за Възкресение Христово може да е изцяло ваше изобретение. За целта ви е необходима дървена фигурка, която да поставите в саксия с цветя. Лесно е, разбира се да купите готов заек.

В магазините, преди празник има множество отличителни знаци за такива. Може да изрисувате вашата дървена статуетка, по начин, който на вас ви допада. За целта направете модела на хартия, изрежете го, поставете шаблона на дървена плоскост и го прекопирайте. Изрежете и нарисувайте. Поставете го на дървена пръчка или дървено трупче и завържете красива панделка за по-голяма естетика, на вратлето или на опашката.

козунак великден

Козунак за Великден

Запазете правото за десерта, а той задължително трябва да е великденски козунак. Имайте в предвид, че омесването му си изисква голям майсторлък, а ако не ви се отдава кулинарията заложете на готов такъв. Пазарът днес предлага изобилие от сладкарски изделия, а когато наближи Христовият празник предложенията са необятни.

великден

Здрави и красиви боядисани яйца

Купувайте яйцата само от реномирани магазини с утвърдена марка и производство. Често покрай празника в обръщение се пускат всякакви фалшиви производства, които повлияват на качеството на „перашките“. Преди да ги сложите да се варят ги поставете в хладка вода. Добавете сол във водата при варене, за да избегнете напукване. Варете на слаб огън, а на дъното на съда може да добавите хавлиена кърпа.

Според специалистите яйцата за Великден трябва да се варят 13 минути. Изборът на боя също трябва да е отговорен, а продукта трябва да има сертификат за качество. Не забравяйте ръкавици, памук, поставки за яйца. Сварените и боядисани яйца съхранявайте в хладилника. Никога не оставяйте около печка или друг топлинен уред, както и на пряка слънчева светлина.

След, като имаме ясни Великденски идеи да запретваме ръкави и да направим празника светъл и изпълнен с настроение и в своя дом!