Великденски подаръци от работилница за подаръци

Великденски подаръци

Великденска работилница за подаръци

Великден е точно зад ъгъла, а вие приготвили ли сте великденски подаръци за вашите приятели, близки и роднини?

Все още не? Тогава се присъединете към нас: днес ще споделим с вас две прекрасни идеи как да направите подаръци за Великден, а майсторският клас ще е задължителен.

Великденски подаръци

За една вечер може да приготвите свои или с помощта на детски писалки уникални символични великденски изненади за най-скъпите хора.

Във всеки великденски подарък, в съответствие с многогодишната традиция, трябва да присъства яйце.

Христос е възкръснал на този ден, следователно от незапомнени времена и ние си разменяме оцветени или боядисани яйца в знак на вечен живот.

Великденски подарък

Направи си сам занаяти – Великденски подаръци

Първото нещо, което ще планираме днес, е да направим оригиналните великденски яйца. Вкарайте на работа големите си и малки деца, защото за бабите и дядовците няма по-добър подарък в живота от този, направен с детските химикалки! Технологията за приготвяне на великденски яйца за подарък вече не е тайна. Съществуват много, различни и интересни идеи. Ако все още не сте направили Декориране на великденски яйца, то време е!

Декорация с макарони

Пригответе се за забавно и полезно забавление. Малко преди това изтичайте до супермаркета за яйца и малки макарони под формата на звезди. Ако вече сте ги купили, тогава да започнем.

Ще ни трябва:

 • малко постоянство и шепа търпение;
 • положително отношение и няколко капки фантазия;
 • пилешки яйца – сумата ще зависи от броя на подаръците;
 • дебела и силна игла;
 • лепило – възможно е PVA, но по-добре е да е моментно;
 • тестени изделия във формата на звезди;
 • четка за лепило, пинсети;
 • бои – те могат да бъдат акрилни, флумастери или спрей.

Производствен процес

 1. Измиваме яйцето с препарат за миене на съдове. Премахваме всички замърсители, изсушаваме го старателно. Правим дупка с игла над и под черупката, внимателно издухваме съдържанието, като нанасяме тясна част от яйцето върху устните си и насочваме широката към чинийката. Ако имате спринцовка с дебела игла, процедурата ще бъде значително по-опростена. Пробиваме черупката и внимателно набираме съдържанието в спринцовката.
 2. Измиваме вътрешността на черупката много внимателно под вода, по-удобно е да изтеглим водата в спринцовката и да изплакнем яйцето няколко пъти от вътрешната страна.
 3. На пластмасов филм, поставен, върху маса, изсипете звездите, намажете едната страна на яйцето с лепило и го навийте. Оставете лепилото да изсъхне. Повторете процедурата с втората половина на яйцето.
 4. С помощта на пинсети залепете, звездите върху „петната“. Оставете яйцето да изсъхне за няколко часа.
 5. На този етап ще трябва да покажете въображението си: украсете яйцата така, както душата ви желае!

Ако изобщо не харесвате тестени изделия, използвайте елда или грах, овесени ядки или семена, маково семе или леща като декорация. Основното е да започнете и тогава никой няма да ви спре.

Великденски подаръци

Великденско дърво на щастието

На Светлото Възкресение всичко наоколо цъфти, сякаш от магия животът в природата се преражда. Следователно, ние с вас имаме още един майсторски клас за подарък, символизиращ плодородието и обновлението.

Ще ни трябва:

 • спокойствие вечер и може би не само една;
 • въображение и желание да се работи усилено;
 • саксия за цветя;
 • строителна мазилка – 0,5 кг;
 • намерете красив клон или усучете клонка и я увийте с въже;
 • вестници за оформяне на короната на дърво;
 • панделки, пеперуди, въжета, сизал – за украса на композицията;
 • пъдпъдъчи или пилешки яйца;
 • лепило, ножици, акрилни бои, строителна лента.

Производствен процес

 1. Ще приготвим яйцата, както в предишния майсторски клас. После ще ги изсушим със сешоар или ще ги оставим да изсъхнат цяла нощ. Рисуваме с акрилни бои, всякакви шарки, каквито пожелаете.
 2. Долейте гипс в топлата вода до сгъстяване. Изсипваме, след това в саксия за цветя и вмъкваме „ствола“ на бъдещото дърво.
 3. От вестниците правим топки, увиваме със строителна лента, лепим сизала или въже отгоре. Лепим яйцата и украсяваме с панделки и цветя.
 4. Правим дупка в топката с ножица, изливаме лепило и я поставяме, върху боядисаната предварително основа.
 5. Ако имате вече „пухкавия“ клон, може да опитате да залепите многоцветни яйца, върху него. Представете си, Дърво на щастието ще се окаже още по-добро и оригинално от предишното. Най-важното е, че такъв декор не изисква грижи и навременно поливане. Така ще зарадва всички и ще развесели повече от един ден.

Великденски подаръци

Знайте, че великденските занаяти са много по-хубави. В тях дарявате усмивки и настроение. Инвестирайте във всяко парче душата си, любовта и грижите си. И тогава подаръците за Великден ще оживеят. Те ще се превърнат в най-скъпия сувенир за близки, защото ще бъдат направени със собствените ви ръце и подарени с цялото сърце!

Светли празници и много настроение!