Бременността и секса

бременността

Бременността и секса – опасност или необходимост!

Бременността оказва сериозни последици над интимните отношения за двамата бъдещи родители. В повечето случай майката се опасява за детето, а бащата иска нужното внимание.

Съществуват обаче техники, с които може да си помогнете през деветте месеца и щастливо да очаквате новият член на дома.

Кои са най-вълнуващите теми и въпроси около секса и бременността, на които все още не сте открили отговор, може да узнаете тук и сега:

Липса на желание за секс

Така ли ще е през всичките девет месеца? Често задаван въпрос за неопитната майка. Сексолозите отговарят, че при всяка жена и всяка бременност е индивидуално. Едни бременни изпитват най-голяма липса на желание за секс в първите три месеца, когато постоянно усещат сънливост, гадене и болки в гърдите. Оказва се, че при една част от бъдещите майки нагонът в този период рязко спада, а за други се усилва. Вторият етап от бременността е между 4-ти и 6-ти месец. Тогава една част от жените изживяват своя първи оргазъм, защото хормоните в организма са силно завишени, а желанието за любов хипер. За третия последен етап на бременността или 7-ми до 9-то месец много бременни отново губят апетита си към секса. Това се дължи на значителните размери на корема и други части от тялото, които бързо водят до умора и тежест. Това потиска много жени и те умишлено избягват секса.

Какво още трябва да знаем

Според някои учени сексуалният акт провокира производство на хормона ендорфин известен още като хормон на радостта и зародиша. Младите родители не са съвсем на ясно и това обяснява голямата доза притеснения у тях. Тук може да научите и как да избегнете риска от извънматочна бременност: https://www.interpolezno.com/kak-da-se-izbegne-izvnmatochna-bremennost.

От една страна жената се бои за плода, а от друга мъжът да не би неволно да нарани бебето. Истината е, че сексуалните отношения не са заплаха за бебето, а предпазливост се налага в случаи, че докторът е предупредил за опасност от преждевременно раждане или ако се появи безпричинно кървене.

Секс пози за бременни

„Лъжичка“ – тя е с гръб към него, а той легнал странично, прониква в нея. Ръцете му са свободни и нежно може да милва гърдите, корема и клитора й;

„Конче“ – той е легнал по гръб, а тя върху него като езда на кон. Натоварването на корема е сравнително малко, но уморително, ако половият акт трае дълго;

„Кучешка“ – тя е на коленца и с опрени в пода или леглото длани, а той отзад. Тази поза се препоръчва само в първите шест месеца на бременността, защото след това натиска на корема става болезнен.