Бременни и със самочувствие

Бременни и със самочувствие

Как да сме бременни и със самочувствие?

…Може ли, едновременно да сме качили известни килограми, всичко да ни тежи и пристяга, но да се чувстваме бременни и със самочувствие?

Експертите смятат, че това е напълно възможно, най-малкото, че с бременността, всяка жена става по-красива естествено.

Това се дължи и на голямото количество хормони, отделяни през целия период.

Бременни и със самочувствие

Всяка бременна жена трябва да се чувства красива, щастлива и да има достатъчно самочувствие. Само така бременната ще даде нужната увереност и спокойствие на бъдещото си дете.

Съществуват известни тактики, започващи от грижа за тялото до облекло и всичко съпътстващо ежедневието на бременните жени.

Предлагаме ти да бъдеш бременна, със самочувствие дама, за да дадеш най-доброто на своето дете!

Бъдещите майки се нуждаят от толкова движение, колкото и всеки друг човек. Разходките, пазаруването по магазините и домакинската работа може, обаче да натоварят организма, а това налага необходимост от почивка. Накисване на краката във вана с ароматни масла, масаж на връхчетата на пръстите и стъпалата ще подействат доста ободряващо и тонизиращо.

Едно лесно и неангажиращо упражнение с краката е в седнала поза. То се изразява във вдигане и сваляне на молив, държейки го между пръстите. Това упражнение сваля умората в краката и подобрява кръвообращението.

Колкото повече напредвате с бременността, толкова повече забравете за високите и неудобни обувки и тесни дрехи. Тялото ви повече от всякога се нуждае от лекота, свобода и комфорт. Естествените материи на дрехи задължително, трябва да присъстват в гардероба ви.

Бременните и модата

Щом заговорихме за дрехи, в месеците на бременността, тялото така бързо и неочаквано ще мени формите и размерите, че едва ли ще смогнете с купуването на нови и по-големи облекла.

Правилният подход е да изберете практични и удобни дрехи, които да ви карат да се чувствате прекрасно и красиви. Само удобната дреха, може да даде нужната доза самочувствие и лекота на носене.

По отношение избора на козметика за бременността, консултацията със специалист е препоръчителна. Ако обаче все още не сте стигнали до лекарския кабинет, ви съветваме в първите месеци на бременността да използвате нежни лосиони и тоници. С тях може да обтривате ежедневно кожата си. Кремовете и мляко за тяло, не биват да съдържат активни частици, каквито са обичайните кремове за бръчки.

Козметика за бременни

Козметика за бременни попадащи във второ тримесечие трябва да е внимателна към бенки и петна. Препоръчителни са хипоалергенните мазила.

В трето тримесечие на бременността са нужни повече почистващи козметични продукти – антисептичен сапун, лосион и тоник са разумен избор.

За цялата бременност жената се нуждае от по-специално внимание и грижа. Не забравяйте това и отделете нужното време и средства, за да си го набавите.

Все пак във Вас живее нов, живот, а когато мама има нужното самочувствие и спокойствие, това се отразява положително и на зародиша.