Бракът ни се е изчерпал – как да го спасим

бракът

Със сигурност, когато бяхте в рокля на принцеса и пред олтара, вричайки се във вечна вярност не предполагахте, че лошата участ, някой ден ще сполети и вас – Бракът ни се е изчерпал – как да го спасим?

Бракът ни се е изчерпал – как да го спасим?

Сега брака ви се разпада пред очите и нямате сили да промените нищо.

Нищо?! Едва ли е така. Разбира се, няма да сте първата, нито последната, разведена, но тази дума някак не ви се нрави. Предлагаме ви, няколко ценни съвета, с които може да се спасите. Бракът да бъде пак на първо място или поне да сте с чиста съвест, че сте опитали всичко.

Готова сте да простите изневярата, защото твърде силно обичате?! Искате да съхраните семейното огнище в името на децата?! Помислете само, как реагирате над нещата и сама преценете ситуацията:

Бракът ни се е изчерпал – как да го спасим

 

Емоциите

Опитайте се да не реагирате прекалено импулсивно. Скандалите едва ли са най-доброто решение. Разбираемо е, че самолюбието ви страда. Наранена и обидена сте в брака, но да се хвърлите „като на пук“ в изневяра само, за да си върнете или да изтичате с войнствена походка при любовницата и да искате обяснение, може единствено да срине и малкото останало ви достойнство. Запазете самообладание. Не се издавайте, че знаете и помислете къде е причината за неговата изневяра. Може нещо да му е липсвало, за да се стигне до нея.

брака

Ползи във всяка ситуация

Проявете инициатива и внесете разнообразие в отношенията си с него. Не залагайте само на това, което чуват ушите ви от вън. Опитайте сама да узнаете дали е мимолетно увлечение или сериозна, дългогодишна връзка, с която е „красил“ главата ви с „царствената корона“, известна като рога в продължение на много дълго време. И дори да е така не се осланяйте на агресия. Накарайте го да съжали, че губи нещо истински ценно и покажете, колко добра сте във всичко в брака. В друг случай, може да организирате и почивка само за двама ви. Бракът може да се прероди. По този начин може и да го откъснете от любовницата. Така може и сам да размисли.

брака

Вяра в собственото „Аз“

Не бяхте ли вие онази, която постигаше успехи навред. Която с усмивка на лице печелеше внимание, подкрепа и помощ. Която роди едно, две и повече деца на този човек. Която се грижеше всяка вечер за храната на масата, въпреки уморителния ден в службата. Която отговаряше за реда в дома, възпитанието на децата и за семейните почивки. Не оставяйте, никой да гази достойнството и женствеността ви. Вие заслужавате най-доброто. Ако той не го е оценил по време на брака, то време е всеки да поеме по свой път. Преди това, обаче подарете си време за разкрасяване и среща с приятел или приятели. Мъжете имат силно развито чувство за конкуренция и притежание. Много вероятно е да се замисли, че ви губи и сам да се върне с огромен букет цветя и куп извинения и молби.