Алпинисти в помощ на саниране на апартамент

саниране на апартамент

Ако сте се насочили към саниране на апартамент на високите етажи, то със сигурност, трябва да потърсите екип от алпинисти, който да достигне до жилището. Да, наистина е трудно да се достигнат височините на панелните блокове, но има обучени кадри, за които това не представлява никакъв проблем. Днес все повече и повече се търсят алпинисти в София.

Как преминава санирането на апартамент в столицата?

 

На първо място се търси фирма, която да извърши санировката на жилището. Не са малко бригадите от алпинисти София, които предлагат изграждане на фасадна топлоизолация и полагането на материали, от сорта на каменна вата, графитен стиропор или фасаден стиропор. Главната идея е да се намали разходът на топлинна енергия, и да се получи изчистена визия.

В един момент се намесват алпинистите, които използват скеле, за да достигнат до 3-тия или 4-тия етаж. За по-високите етажи на блока се изисква спускане с въже от върха. Алпинистите имат специална екипировка, която ги защитава от евентуални инциденти. Работи се с повишено внимание, за да се избегнат грешки при монтажа на изолацията и оставяне на грозни следи.

Преди много години под саниране на апартамент, се разбираше работа по външната част, с цел да се освежи обекта. Сега обаче все повече се акцентира върху външната изолация, която стопира излизането на топлината от ел.уредите през стените на въпросното жилище. От скоро дори съществува програма за безплатна санировка на панелни блокове в България.

Какви грешки не бива да допускате?

 

Не импровизирайте с наем на млади и неопитни алпинисти в София или друг град. Последните са подложени на риск, така че ако не Ви бъде предоставена гаранция за качество, то не бива да се доверявате на майсторите. Работете само с доказани фирми в бранша, ако искате да получите добри крайни резултати. Е, може да платите повече, но това е правилна инвестиция.

Избягвайте най-евтините и обикновени материали. Проучете качествените топлоизолационни материали, сред които са графитен стиропор и / или каменна вата. Те държат по-високи цифри от стандартния стиропор, но пък повярвайте, че ще останете доволни от ефекта. Разбира се, санирането на жилища е прекият път към така желаната енергийна ефективност в дома Ви.