Защо американските рапъри правят много пари

американските рапъри имат много пари

Питали ли сте се как американските рапъри имат много пари?

Рапърите са известни с това, че живеят живот, облечен във всички добри неща и, съвсем буквално, се къпят във вани пълни с пари.

И тук, с право може да попитате как го правят, когато всичко, което изглежда, че правят, е парти по цял ден и нощ?

Рапърите печелят пари по много начини!

Ето някои от тях:

Продажба на албуми

Популярният хип-хоп сайт Hip Hop DX казва, че най-продаваните албуми средно на година са 304,400 единици. Топ листата оглавява Kendrick Lamar „Good Kid Mad City“ с над 746,000 продадени бройки. Тринидад Джеймс пък продава най-малко 11 000 албума за същото време.

Ако един добре известен и обичан рапър може да продаде 300 000 единици албуми и всеки струва някъде $ 8 до $ 20, средният рапър може да направи някъде между $ 2,4 и $ 6 милиона долара само от продажбите на албуми.

Единственият проблем тук е, че рапърите рядко печелят 100% от парите, които генерира албумът им. Голям процент отива за етикета, обложката, дистрибутора, производителя, студиото и други, които са допринесли за продукцията.

Ако тези режийни разходи станат прекалено високи, рапърът може да печели по-малко от долар на албум. Ето защо рапърите се възползват от славата си и печелят и от други средства.

rappers

Турнета

Голяма част от парите на рапърът са от турнето. Средното посещение на концерти се е увеличило на около 9 000 участници. Ако същият рапър продава билети за $ 25 на среден брой, то той може да направи 225 000 долара от едно турне.

Що се отнася до това, колко концерта може да направи един рапър, зависи от няколко фактора.

Има неща, които са извън контрола му, като например логистика и анулиране, но дори и при всичко това могат да се направят приличен брой обиколки. Това означава, че средният рапър може да направи около $ 6.75 млн. от самото турне.

Модна линия

Много популярни станаха модните линии на някои рапъри. Те се изразяват в стоки свързани с хип-хоп културата. Екстремен пример за модна линия, изградена през епохата са Шон Джон, където Шон „P Diddy“ Combs е обявен за един от най-богатите рапъри в света.

По този начин популярните рапъри се възползват от славата си. Те разширяват възможностите си паралелно. Когато станат достатъчно популярни, хората ще искат повече от тяхната музика. Ще искат да ходят и да говорят като своите идоли. Ето защо рапърът продава наистина бързо.

Инвестиции

Може би не сте виждали „Фифти Сент“ напоследък? Това е така, защото популярният рапър прекарва повече време в мащабната си бизнес империя. Най-доходоносният му поток от приходи е сделката му с витаминната вода. След като е одобрен, той става заинтересована страна в компанията майка „Energy Brands“. Когато „Кока-Кола“ купува компанията, залогът му печели 100 милиона долара.

50 Cent, също прави сделка с „Mark Ecko Enterprises“, съгласно споразумението, G-Unit Clothing за 15% от приходите на Ecko.

Облеклата за дрехи донасят 75 милиона долара, а с 8% от такси той бързо изкарва 6 милиона долара. Други източници на доходи за рапъра са множеството книги, филмови изяви и видеоигри.

Завещание

Рапърите могат да печелят милиарди по много различни начини, но най-ценното нещо остава музиката. Когато „Vanity Fair“ попита Шанс Рапър, защо дава безплатна музика, той отговаря, че „след среща с три големи звукозаписни компании, осъзнава, че силата му е в състояние да предложи най-добрата си работа на хора, без никакви ограничения“.

Шанс Рапърът наскоро бе номиниран за седем Grammy за работата си върху „Coloring Book“. Това изпрати първият му албум в топ класацията на Билборд само от стрийминг. Това ще остане и в историята.

Рапирането е нещо повече от ритъм и рими, а когато успешен рапър се възползва от своята популярност, това може да доведе до много пари!